Veilig naar Deining in Castricum aan Zee

Het coronavirus heeft ons de afgelopen maanden helemaal in de greep gehouden. Naast de mensen die helaas ziek zijn geworden van Covid-19, heeft dat ook grote gevolgen gehad voor de economie en onze samenleving. Als gevolg van de maatregelen die de overheid heeft ingesteld, hebben bedrijven hun deuren moeten sluiten en moesten Nederlanders noodgedwongen zoveel mogelijk thuisblijven.

De horeca moest abrupt op zondag 15 maart alle gasten buiten zetten. Mensen die graag een café of strandpaviljoen bezoeken, mochten dat tijdelijk niet meer doen. Gelukkig neemt het aantal besmettingen nu af en heeft Premier Rutte op dinsdagavond 19 mei aangekondigd dat het kabinet vanaf 1 juni aanstaande de teugels weer wat laat vieren. In deze blog vertellen we je wat dat betekent voor Castricum aan Zee en hoe je veilig Deining kunt bezoeken.

Social distancing op het strand

Na een lange periode van gedwongen thuisblijven hebben steeds meer mensen de behoefte om er weer op uit te gaan. Verwacht wordt dat veel Nederlanders de komende maanden niet op vakantie gaan, maar dagen in eigen land zullen doorbrengen. Het strand is een bestemming die dan voor de hand ligt. De strandondernemers hebben goed nagedacht en onderling besproken hoe deze bezoekers goed op het strand kunnen worden ontvangen.

Uitgangspunt is dat het aantal bezoekers beheersbaar blijft en dat zij onderling voldoende afstand houden. Om dat te bereiken is het aantal parkeerplaatsen voor auto’s door beheerder Cambium gehalveerd. Die aanpak heeft zich de afgelopen weken al bewezen. Wij willen dat daarom ook zo reguleren in de stalling voor fietsen en scooters, op het strandplateau, de afslag, op onze terrassen en in het zand voor de paviljoens.

Route voor bezoekers in Castricum aan Zee

Het is de bedoeling dat vanaf het strandplateau éénrichtingsverkeer zal gelden voor bezoekers. Door middel van afbakening en bebording zal duidelijk worden aangegeven wat de looproute is voor strandgangers die aankomen en voor mensen die weer naar huis gaan. De route loopt voor aankomende bezoekers via de strandafgang en over het strand tot voorbij Deining.

Bezoekers die vertrekken, doen dat via de vloedlijn. De strook in het verlengde van de strandafslag, circa 12 meter breed en tot aan de vloedlijn, wordt afgezet en vrijgehouden om dat goed te reguleren. Om alles ordelijk te laten verlopen worden er voor het komende zomerseizoen honderden meters plankiers gehuurd. Extra borden langs de route en op het strand zelf zullen de aandacht van bezoekers steeds opnieuw vestigen op de route en het belang van social distancing.

Strandvlakken voor de paviljoens

Dat geldt ook in het strandzand. Om bezoekers voldoende afstand te kunnen laten houden, willen wij de strandvlakken voor de paviljoens optimaal inrichten en beheren. In een aantal andere kustgemeenten gebeurt dit al. Praktisch gezien zullen de strandvlakken duidelijk omkaderd zijn en kunnen wij als ondernemers door middel van een passende indeling het aantal bezoekers per vlak doseren.

In onze paviljoens en op onze terrassen wordt het aantal zitplaatsen aangepast om voldoende bewegingsvrijheid te bieden. Het is de bedoeling om met behulp van uitgifteluiken op het strand (take-away) de bezoekers te spreiden en te voorkomen dat mensen voor een versnapering het terras opgaan. Ook voor sanitaire voorzieningen worden maatregelen getroffen, zodat bezoekers onderling voldoende afstand kunnen houden.

Veilig eten en drinken bij Deining

In het kader van het protocol, de hygiëne en bescherming zal op websites en borden aandacht worden gevraagd voor een aantal praktische maatregelen voor gasten, waaronder het systeem van self-ordering, het reinigen van handen en contactloos betalen. Onze medewerkers dragen handschoenen en mondkapjes waar weinig onderlinge afstand is. Deining houdt hun gezondheid extra in de gaten en wij vragen jou om thuis te blijven als je ziek bent. Samen volgen we de richtlijnen van het RIVM op en houden we ons aan het protocol dat met de overheid is afgesproken.

Voor lunch en diner is vooraf online reserveren altijd al slim, maar nu is het zelfs noodzakelijk. Wij realiseren ons dat het de komende periode nog wat behelpen is, maar zijn blij om onze gasten vanaf 1 juni weer te mogen verwelkomen. Graag tot ziens bij Deining!

Pin It on Pinterest