Uitwaaien in Castricum aan Zee

Aan het strand waait het gemiddeld 9 van de 10 dagen. Meestal niet heel hard, maar altijd meer dan in het binnenland. Dat maakt het strand tot de ideale locatie om even ‘uit te waaien’. Een korte of langere wandeling langs de branding om je hoofd leeg te maken, nieuwe energie op te doen, de hond uit te laten of voor een goed gesprek met degene met wie je samen aan het uitwaaien bent.

Routes voor een strandwandeling

Castricum aan Zee biedt perfecte mogelijkheden om uit te waaien. Goed bereikbaar, volop parkeergelegenheid en afhankelijk van de windrichting kun je kiezen voor een wandeling richting Egmond aan Zee of richting Wijk aan Zee. Afhankelijk van de weersomstandigheden en hoeveel energie je hebt, kun je dan ergens onderweg omkeren en teruglopen om bij Deining te genieten van een hapje of een drankje. Deining is 365 dagen per jaar geopend. ’s Zomers ben je van harte welkom op ons zonnige terras, ’s winters binnen bij de open haard. Er zijn meerdere routes voor een verfrissende strandwandeling. Zo kun je ook met de trein naar het NS-station van Castricum reizen of de auto (gratis) aan het begin van de Zeeweg parkeren en via een mooie wandeling door het Noord-Hollands Duinreservaat het strand bereiken. Let op: hier heb je wel een dagkaart van duinbeheerder PWN voor nodig. Die kun je eenvoudig kopen in een duinkaartautomaat. Langs Camping Bakkum kom je bij zee via de noordelijke strandafgang en langs het waterwingebied via de zuidelijke strandafgang (Stille Strand). Vervolg je wandeling 1 kilometer langs de branding naar Deining en via Castricum aan Zee terug naar station of auto.

Vanuit Egmond en Wijk aan Zee

Ben je wel in de stemming voor een langere strandwandeling? Met de wind in je rug? Kijk dan uit welke hoek de wind waait en neem de bus van Connexxion! Vanuit NS-station Alkmaar kun je in een kwartier met lijn 165 naar Egmond aan Zee (zeven kilometer ten noorden van Deining) en vanuit NS-station Beverwijk in 10 minuten met lijn 78 naar Wijk aan Zee (zeven kilometer ten zuiden van Deining). Tip: ga een dagje uitwaaien waarbij je (afhankelijk van de windrichting) start in Egmond aan Zee, 14 kilometer wandelt naar Wijk aan Zee en precies halverwege luncht bij Deining in Castricum aan Zee. Deze routes worden ook veel gebruikt door sporters. Hardlopers maken snelle meters langs het strand en mountainbikers trotseren de elementen om daarna hun sportieve inspanning af te sluiten met koffie en wat lekkers bij Deining. Tijdens het tweede weekend in januari gaat het traditioneel niet alleen om de recreanten, maar ook om de wedstrijdsporters. Op zaterdag wordt dan Egmond-Pier-Egmond gereden en op zondag de Egmond Halve Marathon gelopen. Vanaf het terras bij Deining heb je perfect zicht op beide sportevenementen!

Uitwaaien op de vergaderlocatie

Het strand is ook de perfecte plek voor zakelijke bijeenkomsten. Door het vergaderen te combineren met het uitwaaien kunnen deelnemers optimaal loskomen van dagelijkse beslommeringen, nieuwe energie opdoen, een stip op de horizon plaatsen en als team naar elkaar toegroeien. Onderbreek de vergadering elke anderhalf uur om even de frisse zeelucht op te snuiven en je zult versteld staan van het resultaat dat wordt bereikt. Deining is als vergaderlocatie helemaal ingericht op het ontvangen en faciliteren van kleine en grote zakelijke bijeenkomsten. Ons team zorgt voor de ontvangst, vergaderzalen die helemaal naar wens zijn ingericht, de audiovisuele begeleiding, een heerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop. Volg de link om alle vergadermogelijkheden te bekijken. De wind zorgt ervoor dat de deelnemers kunnen uitwaaien aan het strand. Daarmee is een succesvolle vergadering op locatie gegarandeerd! Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Pin It on Pinterest