Paradijs voor kinderen

Hoe heerlijk is het voor kinderen om op hun blote voeten te spelen in het zand? Samen met hun broertjes, zusjes en vriendjes plezier maken. Op het strand kunnen ze kuilen graven, schelpen zoeken en met de bal spelen. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben hun ouders dat ook. Bij Deining maken wij van een dagje Castricum aan Zee helemaal een feestje! Feesten en partijen! Deining organiseert dit jaar weer verschillende evenementen, waaronder het Wedding Beach Event. Trouwen aan zee, cocktails op het terras met een BBQ op maat en een knallende band! Onze Wedding Planner gaat graag met jullie in gesprek!

Speelplaats, ligbedden en windschermen

Kinderen kunnen op het brede strand voor Deining al hun energie kwijt. De speelplaats biedt volop mogelijkheden om te klimmen en klauteren. In, op en rondom het houten strandhuis bijvoorbeeld. Op warme dagen onder de natuurlijke douche, die ze zelf kunnen bedienen. En met de bal op het voetbalveld, waar de doeltjes al klaar staan. Ook aan de ouders hebben wij gedacht: vanaf het terras van Deining en vanuit de comfortabele stoelen op het strand kun je de kinderen in het oog houden. Parasols brengen verkoeling op de heetste momenten van de dag. En voor ouders die helemaal willen relaxen, zijn volop lichtbedden en windschermen te huur.

Zwemmen in Castricum aan Zee

Bij een dagje strand hoort voor de meeste kinderen ook zwemmen in zee. Als het eb is, vermaken de kleintjes zich in het ondiepe water tussen strand en zandbank. De grotere kinderen springen in de golven en genieten op hun eigen manier van het schone zeewater, waarvan de temperatuur oploopt tot meer dan 20 ℃ in juli, augustus en de eerste weken van september. Het strand is van zacht zand dat langzaam afloopt in de Noordzee. Daarmee heeft Deining een ‘zwembad voor de deur’ waar veel badplaatsen in Europa jaloers op zijn. Hoewel ouders natuurlijk verantwoordelijkheid zijn voor de veiligheid van hun kinderen, is het goed om te weten dat ook de Reddingsbrigade in Castricum aan Zee tijdens de zomermaanden alert is. Al bij de strandafgang geven borden aan hoe laat het eb en vloed is. Vlaggen waarschuwen voor omstandigheden waarbij het verstandig is om niet te gaan zwemmen. En de Reddingsbrigade vaart met meerdere boten.

Douchen en verzorging

In Castricum aan Zee verblijven (vlak)bij Deining heeft ook als voordeel dat je gebruik kunt maken van alle faciliteiten die aanwezig zijn. Zoals de toiletten (gratis) en de warme douches (1 Euro). Die zijn dagelijks beschikbaar tijdens de uren dat Deining geopend is: vanaf ’s morgens 9.00 uur tot de laatste gast ’s avonds laat naar huis toe gaat! Verzorging is natuurlijk ook belangrijk voor de kleinste kinderen: voor het verschonen van baby’s kun je gebruik maken van de sanitaire voorzieningen binnen het strandpaviljoen. Deining heeft ook gedacht aan mensen die slecht ter been zijn. Speciaal voor hen zijn de voorzieningen extra goed toegankelijk gemaakt!

IJs, eten en drinken aan het strand

Kinderen en strand gaan niet samen zonder ijsje. Dat treft, want in de kiosk van Deining is keuze genoeg. De kiosk is trouwens ook dé plek om koele frisdranken of lekkere patat af te halen. Alle snacks worden bereid in vloeibaar frituurvet met weinig verzadigde vetten en zijn klaar terwijl je wacht! Lunchen en eten aan zee na een heerlijke stranddag is sowieso een feest bij Deining. Alle menu’s bestaan uit pure en duurzame producten. Geniet met je voeten in het zand van het fantastische uitzicht, van je kinderen én van de verse, vaak lokale producten van biologische boeren en duurzame leveranciers. Vraag ook naar de speciale Kindermenukaart!

Dagje strandpaviljoen Deining

Live in the Sunshine! Strandpaviljoen Deining heeft alles in huis voor kinderen en hun ouders. Alles voor een heerlijk dagje Castricum aan Zee. Er is voldoende parkeerplaats voor auto’s en fietsen. En als je ook op drukkere, zonnige dagen zeker wilt zijn van een eigen plek dan kun je die hier reserveren. Je kinderen zullen het geweldig vinden!

Pin It on Pinterest