Naar het strand met bus, trein, auto, scooter of fiets

Het zomerseizoen in Castricum aan Zee is weer begonnen. De strandhuisjes en terrassen zijn opgebouwd en de medewerkers van Deining staan in de startblokken om onze zomergasten te ontvangen en voor een gastvrij verblijf te zorgen. Voor wie lokaal wat minder bekend is, zetten wij de mogelijkheden onder elkaar om naar het strand te komen.

Buslijn 868 van Connexxion

ijdens de zomermaanden brengt de bus van Connexxion bezoekers van NS-station Castricum naar Castricum aan Zee en weer terug. De strandbus van lijn 868 rijdt vanaf 2 juni 2018 via Bakkum en stopt ook bij de Camping. Vertrek elk half uur van het station (van 9:15 uur) en steeds op het hele en halve uur vanaf het strandplateau. Kijk hier voor de dienstregeling en tarieven.

Parkeren Castricum aan Zee

Castricum aan Zee beschikt over een groot parkeerterrein met plaats voor 1.700 auto’s. Een aantal parkeerplaatsen is geschikt om elektrische voertuigen op te laden. Voor het parkeren is een vergoeding verschuldigd die afhankelijk is van de datum en het tijdstip van de dag. Het maximale dagtarief bedraagt € 6,50. Regelmatige strandbezoekers kunnen overwegen om een jaarkaart aan te schaffen. Kijk voor meer informatie en tarieven op de website van paanzee.nl. Als je geen zin hebt om te betalen, maar wel graag wandelt, kun je er ook voor kiezen om jouw auto te parkeren bij bezoekerscentrum De Hoep, halverwege de Zeeweg. Dat is gratis, maar houd wel rekening met een wandeling van 15 tot 20 minuten heen, inclusief de klim over het duin, en weer terug. Op een enkele drukke dag in het hoogseizoen kan het voorkomen dat de Zeeweg wordt afgesloten als de parkeerplaats helemaal vol is. In dat zeldzame geval kun je de auto parkeren in Bakkum en vanaf daar de bus nemen.

Met de fiets naar het strand

Woon je iets dichterbij, dan is de fiets een goed idee. Zeker op mooie dagen brengt fietsen naar het strand verkoeling. Het is een mooie route en er is volop gelegenheid om je fiets bij het strandplateau te stallen. In het hoogseizoen komen natuurlijk meer bezoekers op de fiets en er wordt momenteel gewerkt aan plannen om de stalling uit te breiden. Zet je fiets wel altijd goed op slot!

Nieuw: scooter huren

Sinds kort is er ook een nieuwe mogelijkheid om naar Castricum aan Zee te gaan: je huurt gewoon een Deining-scooter bij tuut-tuut.nl, gevestigd achter het station van Castricum. Huren kan voor een dag en je rijdt zonder files naar het strand, waar je ook nog eens vlakbij het strandplateau kunt parkeren. De scooters zijn zuinig, comfortabel voor twee personen en mogen zonder helm gereden worden. Dat is pas cool! Kijk voor meer informatie en tarieven op de website van tuut-tuut.nl, waar je ook welkom bent voor het huren van een fiets of e-bike.

Met de trein naar Castricum

Het strand van Castricum aan Zee trekt veel bezoekers die met de trein komen. De NS maakt het iedereen gemakkelijk, want tussen ’s morgens vroeg en middernacht stoppen alle intercity’s en stoptreinen vanuit Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Hoorn en Den Helder op het station van Castricum. Vanaf daar kun je weer kiezen voor de bus, fiets of scooter (zie hierboven). Kijk voor meer informatie en tarieven op ns.nl.

Wat geldt voor de trein, geldt ook voor de bussen van Connexxion. Vanuit Alkmaar, Heiloo, Egmond, Beverwijk en Heemskerk heb je een rechtstreekse verbinding naar Castricum NS. Check vooraf de dienstregeling. Wel zo prettig om te weten als je van plan bent om op het strand een drankje te pakken!

En nu naar Deining

Eenmaal aangekomen in Castricum aan Zee loop je de strandafgang af en sla je aan het eind rechtsaf voor de leukste dag. Na 60 meter vind je de gezelligheid van Deining, waar je kunt relaxen op bedjes, banken of op ons terras. Wij brengen je graag de lekkerste drankjes, broodjes, salades en maaltijden en in de zomer is ook onze kiosk geopend waar je onder andere lekkere ijsjes, patat en blikjes frisdrank kunt halen. Free wifi!

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Pin It on Pinterest