Kerstmis aan het strand

De gezelligste dagen van het jaar, daar zijn velen het over eens. Kerstmis biedt eindelijk weer eens tijd voor familie en goede vrienden. Relaxed het jaar afsluiten met lekker eten en goede wijn. Even niet werken maar genieten bij de kerstboom. Het is bijna weer zover!

De aanloop naar Kerstmis

Vanaf eind november komen we in de stemming. Het wordt steeds vroeger donker en de verlichting gaat er feestelijker uitzien. Winkels beginnen met kerstversiering en op de radio horen we kerstliedjes voorbijkomen die we, onbewust, een jaar gemist hebben: “Last Christmas” van Wham, “Do They Know It’s Christmas Time” van Band Aid en natuurlijk “All I Want For Christmas Is You” van Mariah Carey. Eigenlijk beginnen we in Nederland pas kort voor Kerstmis met de echte voorbereidingen. Dat heeft alles te maken te maken met Sinterklaas. Traditioneel komen wij na 5 december pas echt in de stemming, terwijl bijvoorbeeld de Engelsen en Amerikanen al weken langer in kerstsfeer zijn. In Duitsland is de Advent (vier zondagen voor Kerst) het begin van de aanloop naar Kerstmis. Net als in België en Zuid-Nederland (Maastricht, Valkenburg) vinden er in alle steden kerstmarkten plaats.

Uit eten met Kerstmis

Veel mensen vieren Kerstavond 24 december thuis, sommigen bezoeken een kerkdienst. Eerste Kerstdag is een echte familiedag. Er wordt volop eten in huis gehaald voor de gourmet, fondue of een maaltijd van meerdere gangen waar je de rest van het jaar geen tijd voor hebt. Anderen kiezen ervoor om juist deze dag uit eten te gaan. Dat scheelt weer boodschappen doen en uren in de keuken staan vanwege alle voorbereidingen op de kerstmaaltijd. Uiteindelijk is Tweede Kerstdag voor velen de ideale dag om erop uit te gaan, de benen te strekken en even lekker uit te waaien. Wandelen langs de kust, met de frisse zeelucht en golven die het strand oprollen, is dan altijd erg in trek bij Nederlanders en bezoekers die speciaal voor Kerstmis onze kant opkomen.

Kerstbrunch bij Deining

Strandpaviljoen Deining in Castricum aan Zee is 365 dagen per jaar geopend, dus ook tijdens Kerstmis. Speciaal voor de kerstdagen zijn de openingstijden en de menukaart aangepast aan de manier waarop de gasten deze dagen het liefste doorbrengen. Daarbij is vooral de Kerstbrunch bij Deining populair: genieten van een heerlijk brunchbuffet, terwijl je een wijds uitzicht hebt en het vuur in de haard voor de warmte zorgt. De Kerstbrunch wordt zowel 1e Kerstdag als 2e Kerstdag geserveerd van 11:00 tot 13:00 uur. Naast witte en bruine oerbroden, croissants, bolletjes, suikerbroden en kerststollen hebben gasten de keuze uit koude en warme gerechten. Zo biedt het buffet diverse vissoorten, vleeswaren, wildpaté, bouillon, kipsaté en salades. Koffie, thee, melk en verse jus d’orange staan klaar en de kerstbrunch wordt afgesloten met een groot aantal verschillende desserts.

Kerstlunch en Proeverij

Liever wat later op de dag aan tafel gaan? Geen probleem, daarin voorziet de Kerstlunch. Ideaal als je ’s morgens eerst nog wat anders wilt doen of eerst een strandwandeling wilt maken. Voor het lunchbuffet ben je van harte welkom tussen 14:00 en 16:00 uur. Geniet dan onder meer van gemarineerde kip met gewokte rijst, gestoofde visschotel met witte wijnsaus en hamburgers met verse friet. Op 2e Kerstdag staat vanaf 18:00 uur een Kerstdiner in de vorm van een heerlijke kerstproeverij op het menu. Begeleid door mooie wijnen en live muziek door D&A. Een variatie van lekkere hapjes, geserveerd in Kerstsfeer. Kom genieten van alle liefde voor het vak die onze chef’s in de proeverij hebben gelegd. We gaan ’s avonds door tot de laatste gast tevreden richting huis gaat!

Deining is ideaal voor kinderen

Voor de kinderen is tijdens Kerstmis een speciaal Kinderbuffet beschikbaar. Helemaal afgestemd op onze jonge gasten. Met o.a. limonade, poffertjes, komkommer/tomaat/wortel en dip, kipnuggets en frietjes. Na het eten kunnen de kinderen bij Deining lekker spelen, zowel binnen als buiten. Willen jullie ook Kerstmis vieren in een ongedwongen sfeer aan het strand? Reserveer dan nu bij Deining in Castricum aan Zee! Bel 0251 – 67 41 01 of reserveer online een tafel voor de Kerstbrunch, Kerstlunch of Kerstproeverij. Gezellige Feestdagen!

Pin It on Pinterest