Italiaanse passie in Hollandse keuken Pasquale Aragona

Italiaanse passie in Hollandse keuken

Pasquale Aragona is opgegroeid in Cosenza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Na een culinair avontuur door Europa kookt hij nu met veel plezier voor de gasten van strandpaviljoen Deining in Castricum aan Zee. Wij spraken met hem over passie in de Hollandse keuken.

De keukens van Londen, Valencia en Rome

De liefde voor het koken zat er als kind al in bij Pasquale. Hij houdt van lekker eten en het bereiden ervan. Al op jonge leeftijd wilde hij graag kok worden. Van het geld dat hij verdiende in de keukens in Zuid-Italië betaalde hij zijn opleiding tot Master Kitchen in Rome. Het was de start van een culinaire omzwerving door Europa, die hem vanuit de laars van Italië sinds 2013 naar verschillende restaurants in Londen bracht. Daar leerde hij de internationale kneepjes van het vak in de Argentijnse keuken en de Franse keuken.

De laatste periode van zijn tijd in Londen werkte Pasquale in één van de beste restaurants van de stad, Locanda Locatelli (* Michelin-ster). Dit fameuze restaurant is gevestigd in het Churchill-Hotel aan Seymour Street. Het is gespecialiseerd in de Italiaanse keuken en staat bekend om zijn gezelligheid en de hoge kwaliteit van de gerechten.

In 2017 vertrok hij naar Spanje. In de bruisende stad Valencia, culinair bekend als de bakermat van de paella, ging Pascal aan de slag in een Gourmet-restaurant. Later werd hij chef-kok in een Tapas-bar waarvoor hij dagelijks verse ingrediënten kocht op de plaatselijke markten. Omdat zijn vriendin graag terug wilde naar Italië, werd Rome zijn volgende bestemming.

Pizza en visgerechten in Castricum aan Zee

Maar de relatie hield geen stand en Pasquale ging opnieuw naar het buitenland. Naar strandpaviljoen Deining in Castricum aan Zee. Hij voelt zich thuis in Nederland. De natuur en de mooie zandstranden spreken hem aan. Hij werkt vijf dagen per week, vanaf 12:00 uur tot het restaurant sluit, en heeft genoeg tijd om zich bezig te houden met zijn hobby’s: trainen, boxen en workouts.

Verder houdt hij van films, TV-series en muziek. Op zijn playlist staat vooral jazz en blues uit de Verenigde Staten. James Brown is de favoriete muzikant van Pasquale.

Als ervaren kok weet hij dat het met het eten bij Deining wel goed zit. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar pizza en visgerechten. “Collega Mario doet het heel goed in de speciale pizzakeuken met houtoven”, zegt Pasquale. “Hij gebruikt de beste tomatensaus en de beste mozzarella”. De kaart bij Deining wordt meerdere keren per jaar aangepast om steeds in te spelen op de seizoenen en om steeds met verse producten te kunnen werken.

Een eigen restaurant in Marokko

Zijn droom is om ooit een eigen restaurant te beginnen. Hij weet ook al waar: de dag dat hij voldoende zal hebben gespaard wil hij zijn culinaire avontuur voortzetten in Marokko. In Marrakesh om precies te zijn. Die stad biedt alles wat Pasquale in het leven zoekt: mooi weer, passie, spicy food en een heerlijke sfeer.

Anders dan Castricum ligt Marrakesh niet aan zee. “Het is wel drie uur rijden voordat je aan de kust bent”, zegt hij. “Dus voorlopig werk ik en geniet ik hier volop. Deining biedt elke dag opnieuw een heel mooi uitzicht op het strand en de zee. We hebben een team met leuke collega’s en wat eten betreft kan ik doen waar ik goed in ben”. Italiaanse passie in de Hollandse keuken dus.

Zelf de kookkunsten van Pasquale ervaren? Kom dan gezellig eten en drinken bij Deining! Volg de link om de menukaart te bekijken en reserveer online een tafel. Je bent van harte welkom en Pasquale zal er alles aan doen om je een heerlijke lunch of diner voor te zetten!

Pin It on Pinterest