Honden aan het strand

Honden kijken altijd reikhalzend uit naar de start van oktober. Dan mogen ze namelijk weer op het strand. Niet alleen vóór 10.00 uur of ná 19.00 uur, zoals in het hoogseizoen, maar gewoon de hele dag rondrennen, spelen en pootjebaden. Samen met andere honden lol maken, terwijl hun baasjes een oogje in het zeil houden.

De hond uitlaten in Castricum aan Zee

Het strand van Castricum aan Zee is breed en schoon. Loslopen is een feest voor honden. Als zij vaker aan het strand zijn geweest, herkennen ze de bestemming direct zodra hun baasje de auto heeft neergezet op het grote parkeerterrein en de deur opendoet. Honden hebben een 10.000 keer beter reukvermogen dan mensen, dus daar is ook niet veel voor nodig. De hond uitlaten in Castricum aan Zee begint daarom al met veel enthousiasme op de strandafgang. Eenmaal op het strand komen ze andere honden tegen. Door de grote ruimte voelen honden zich vrij en niet snel bedreigd als een ander kwispelend op ze afkomt. Vrijheid, blijheid tussen duinen en zee! Zelfs honden die normaal wat schuchter zijn voor mensen en andere dieren, zijn op het strand van Castricum aan Zee helemaal in hun element.

Hond los op het strand

Tijdens de zomermaanden gelden er restricties voor het meenemen van de hond. Zo mag uw trouwe huisgenoot alleen ’s morgens voor 10.00 uur en ’s avonds na 19.00 uur mee. Die regels zijn ook van toepassing als de hond is aangelijnd en als het géén strandweer is. Maar van oktober tot en met april geldt dat niet en mag de hond de hele dag los op het strand. De gemeente vraagt bezoekers wel om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. De hond uitlaten in Castricum aan Zee is geweldig voor dier én zijn baasje. Dat is ook de reden dat websites en online fora voor hondenliefhebbers juist het strand bij Deining noemen in hun overzicht van losloopgebieden. Het maakt niet uit of het gaat om een Chiwawa, Beagle, Labrador, Herder of Bouvier: honden los op het strand maken snel vrienden!

Koffie of heerlijke lunch bij Deining

Sinds een aantal jaren is Deining 365 dagen, dus jaarrond, geopend. Dat maakt het uitwaaien met hond extra aantrekkelijk. Want wat is er in de herfst, winter of vroege voorjaar nu lekkerder dan een goede strandwandeling met een spelende hond, om daarna samen een plekje te zoeken bij Deining voor koffie of een heerlijke lunch? Honden zijn bij ons dan ook van harte welkom, net als hun baasjes natuurlijk. Samen te gast, waarbij voor de hond altijd vers drinkwater klaar staat. De meeste van hen krijgen namelijk flink dorst van het los lopen. Zowel op terras als binnen kunnen ze lekker uitrusten en weer even op krachten komen. En als de dagen kouder worden, brandt het haardvuur. Eerst opwarmen en dan pas naar huis.

Dierendag met fotowedstrijd

Op 4 oktober is het Dierendag. Dat willen wij niet opgemerkt voorbij laten gaan. Honden op het strand zorgen voor leuke en grappige momenten. Daarom hebben wij een fotowedstrijd bedacht, waarbij de baasjes die momenten vastleggen met hun camera of smartphone. Ga vervolgens naar onze Facebook-pagina om de foto te posten, bij voorkeur met een passend bijschrift. Doe dat uiterlijk op 4 oktober. De grappigste foto’s maken kans op een leuke prijs! Dierendag zelf is sowieso een reden om met de hond naar het strand van Castricum aan Zee te komen. Los van dat de hond het geweldig zal vinden hebben wij bij Deining een heerlijke traktatie beschikbaar. Wij zijn geopend vanaf 9.00 uur en sluiten pas nadat de laatste hond naar huis is gegaan!

Pin It on Pinterest