Het sportiefste strandpaviljoen

Het strand is voor veel mensen de ideale plaats om te sporten. Hardlopen, op de mountain bike of watersport: aan zee kan het allemaal. De rust, de ruimte en de strijd tegen de elementen trekken sporters aan uit het hele land. Zij komen graag naar Castricum aan Zee, vanwege de ruime parkeergelegenheid, het brede strand en de combinatie met de prachtige duinen. Maar ook vanwege de gezelligheid, de voorzieningen en alle evenementen bij het sportiefste strandpaviljoen van allemaal, Deining.

Hardlopen en fietsen op het strand

Eén ding is zeker: als je rent of fietst op het strand heb je geen last van auto’s. Running of biking aan zee geeft je ruimte en uitdagingen. Je bent afhankelijk van de windrichting, eb en vloed. Komt het water op? Dan wordt het strand steeds smaller en moet je hard werken in het zachte zand. Trekt het water zicht terug? Dan kun je tempo maken op een breed strand met harde ondergrond.

Watersport aan het strand

De laatste jaren zijn surfen, kitesurfen, suppen, powerkiten en deltavliegen steeds populairder om te beoefenen aan het strand. Vooral in Castricum, waar je ook lessen kunt volgen bij de beste instructeurs. Vroeger kwamen watersporters alleen in de zomermaanden naar zee; de laatste jaren kun je als toeschouwer 12 maanden lang genieten van hun sportieve avonturen en spectaculaire sprongen. Juist buiten het seizoen zijn de omstandigheden uitdagend! Gelukkig voor hen en de toeschouwers is strandpaviljoen Deining jaarrond geopend. De veiligheid is daardoor toegenomen en de sporters maken graag gebruik van de schone douches en warme soep. Vooral in de wintermaanden worden er door Deining en anderen aantrekkelijke sportieve evenementen georganiseerd.

Egmond-Pier-Egmond

Een mountainbike strandrace voor stoere mannen en vrouwen. De dag voorafgaand aan de Halve Marathon – in 2018 op zaterdag 13 januari – vindt traditioneel Egmond-Pier-Egmond plaats. Deelnemende mountainbikers trotseren de omstandigheden op het strand en rijden van Egmond naar de noordpier in Velsen-Noord en weer terug. Vanaf het terras van Deining hebben fans en familie een prachtig zicht op het kleurrijke lint van de renners. De mountainbikers passeren Deining op zowel de heenweg als de terugweg. Om 9.00 uur klinkt hier het startschot op de boulevard in Egmond aan Zee. Rond koffietijd – circa 9.15 uur – worden de renners verwacht voor hun eerste passage in Castricum aan Zee. Meer informatie over Egmond-Pier-Egmond vind je hier!

Egmond Halve Marathon

De kust van Noord-Holland staat de 2e zondag van januari altijd in het teken van de Egmond Halve Marathon. Duizenden hardlopers, waaronder toppers uit de hele wereld, leggen een parcours van 21,1 km af dat begint en eindigt op de boulevard van Egmond. Na circa 8 km in zuidelijke richting over het strand bereiken zij bij Deining de opgang van Castricum aan Zee, waarna de renners hun route vervolgen door het duingebied. Dit jaar zijn er circa 13.500 deelnemers die aan de strijd tegen de elementen beginnen. Het kan de tweede zondag van januari prachtig winterweer zijn, maar tijdens voorgaande edities moesten de lopers ook vaak harde wind, sneeuw en zelfs ijsschotsen trotseren. Het zijn juist ook de omstandigheden die de Egmond Halve Marathon tot een boeiend schouwspel voor toeschouwers maken. Bij Deining zitten die toeschouwers hoog, droog en warm. Met heerlijke koffie, een gevarieerde keuze aan lunchgerechten en perfect zicht op de onophoudelijke stroom van aankomende lopers. Meer informatie over Egmond Halve Marathon vind je hier!

Dutch Coast Ultra Run 2018

Evenals vorig jaar sponsort Deining ook dit jaar de Dutch Coast Ultra Run. In de nacht van 26 op 27 januari 2018 zal alweer de 8e editie worden gehouden. De Dutch Coast Ultra Run is Nederlands’ zwaarste no-nonsense strandloop in de nacht, midden in de winter, van Noord naar Zuid met de meeste kans op tegenwind. De start vindt op vrijdag 26 januari 2018 om 22.00 uur plaats in Den Helder. Na 50 km kunnen de deelnemers even op adem komen en opwarmen bij Deining. De finish is na 100 km bij Pierewaai in IJmuiden en sluit op zaterdag 27 januari 2018 om 12.00 uur. Meer informatie is te lezen op de website van de Dutch Coast Ultra Run.

Egmond Wandel Marathon 2018

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018 vindt de 15e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma plaats. Er zijn 2 routes van 21,1 km en 2 routes van 10,5 km. Op zowel de zaterdag als de zondag kun je kiezen of je de Noord- of de Zuidroute gaat lopen. Alleen de Zuidroute van 21,1 km leidt je langs Deining. Meer informatie over de Egmond Wandel Marathon 2018 vind je hier!

TC 9 (Finale) Strandrace Castricum-Camperduin-Castricum

Een strandrace voor stoere mannen & vrouwen. Meer informatie over de strandrace vind je hier.

NK Strandrace D-Day by Deining

Op zondag 4 maart 2018 vindt de 7e editie plaats van de Deining NK D-Day Strandrace. Doe mee en steun met jouw deelname de Stichting Terre. Deze stichting komt op voor kinderen met het RETT-syndroom, een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel (met name in de hersenstam). Wil je meedoen aan deze te gekke strandrace? Schrijf je dan hier in!

Pin It on Pinterest