Het schone strand van Castricum

Afgelopen zondag 13 augustus kwam de Beach Cleanup Tour 2017 langs Castricum. De 194 vrijwilligers kregen om 10:00 uur eerst koffie bij Deining voordat zij begonnen aan het schoonmaken van het strand richting Wijk aan Zee. Uiteindelijk haalden zij 800 kilo afval op, ruim 4 kilo per vrijwilliger!

Beach Cleanup Tour

De Beach Cleanup Tour wordt elke zomer georganiseerd door Stichting De Noordzee. Deze stichting richt zich al sinds de jaren ’80 op vier doelen: beschermde natuur, schone zee, duurzame visserij en natuurvriendelijke energie. Tijdens de Beach Cleanup Tour wordt in etappes afval opgehaald langs de stranden van Schiermonnikoog tot aan de grens met België. Zaterdag was de etappe van Camperduin naar Castricum afgelegd.

Castricum aan Zee Greenbeach

Deining spant zich al langer in voor een schoon strand in Castricum. Het milieuvriendelijk denken van bezoekers werd al gepromoot door ze een papieren zakje mee te geven en ze te vragen daar hun afval op het strand in te doen. Daarnaast wordt gewerkt met biologisch afbreekbare patatzakken en ecopapier. Belangrijk, omdat 80% van het afval op het strand bestaat uit plastic. Eerder ontving Deining de Gouden Green Key, het hoogst haalbare certificaat voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het schoonste strand van Nederland

De ondernemers op en rond het strand van Castricum aan Zee hebben zich verenigd om de Greenbeach verder vorm te geven. Een schoon strand helpt daarbij. Het stimuleert bezoekers om daar ook zelf een bijdrage aan te leveren. Net als de jaarlijkse verkiezing voor het Schoonste Strand van Nederland. Je kunt zelf je stem uitbrengen en wij hopen natuurlijk dat je al onze inspanningen weet te waarderen door op ons strand te stemmen. Dat kan nog tot 20 augustus aanstaande en je kunt er ook nog een Weekendje-weg mee winnen. Ga na https://www.supportervanschoon.nl/campagnes/schoonste-stranden en stem op Castricum. Dank je wel!

Pin It on Pinterest