Pizza bij Deining

aan zee

De pizza is een Italiaans gerecht, dat bijna iedereen lekker vindt. Opvallend genoeg kon de pizza niet of nauwelijks worden besteld op het strand langs de kust van Noord-Holland. Daar is verandering in gekomen! Strandpaviljoen Deining bereidt nu de lekkerste pizza’s, die worden gebakken in een originele houtoven.

Najaars Pizza Actie

Dit najaar serveren wij weer elke donderdag vanaf 17:00 uur onze houtovenpizza. De tweede pizza is gratis. Reserveer snel want vol=vol.

Pizza op het strand

Ciao. Buon Appetito!

Delizioso!

Pizza Castricum aan Zee

Al honderden jaren wordt er pizza gegeten in de landen rondom de Middellandse Zee en dan met name in Italië. Volgens de verhalen ligt de oorsprong in Napels. Daar werd het oorspronkelijk door arme mensen gegeten als boerengerecht. Pas in de laatste decennia werd de ronde versie, versneden tot pizzapunten, populair en werden er ook in Nederland pizzeria’s geopend. Deining serveert het gerecht als één van de eerste restaurants nu ook op het strand.

De bodem van de pizza bestaat uit deeg, waarop tomaten, olijven, kaas, champignons, groente en vis of vlees worden gedaan. Het geheel wordt gebakken in een speciaal daarvoor bedoelde oven. De bereiding is een vak apart; bij Deining in Castricum aan Zee hebben wij daarom speciaal opgeleide koks en een originele houtoven. Je kunt kiezen uit de verschillende smaken die onze menukaart vermeldt. Buon appetito!

Mozzarella. Tomaat. Basilicum.

Pin It on Pinterest