Pizza bij Deining

De pizza is een Italiaans gerecht, dat bijna iedereen lekker vindt. Opvallend genoeg kon de pizza niet of nauwelijks worden besteld op het strand langs de kust van Noord-Holland. Strandpaviljoen Deining is nu uitgebreid met een originele houtoven en speciaal opgeleide medewerkers om deze oven te bedienen. Vanaf 6 februari 2020 kunnen onze gasten kiezen uit de lekkerste pizza’s in verschillende smaken, die zichtbaar worden bereid in de speciaal daarvoor ingerichte open keuken.

Pizza eten op het strand

Geniet zelf van de heerlijke pizza’s bij Deining. Kom langs na een strandwandeling in de winter of een warme stranddag in de zomer. De belangstelling is groot, dus een tafel reserveren voorkomt teleurstelling. Dat kan eenvoudig online!

Je kunt bij Deining pizza eten op het strand en 365 dagen per jaar smullen van andere heerlijke gerechten. De kaart wordt per seizoen aangepast. Blijf op de hoogte en volg Deining via Social Media of onze Nieuwsbrief!

Pizza op het strand

Ciao. Buon Appetito!

Delizioso

Pizza Castricum aan Zee

Al honderden jaren wordt er pizza gegeten in de landen rondom de Middellandse Zee en dan met name in Italië. Volgens de verhalen ligt de oorsprong van de pizza, zoals wij die kennen, in Napels. Daar werd het oorspronkelijk door arme mensen gegeten als boerengerecht. Pas in de laatste decennia werd de ronde pizza, versneden tot pizzapunten, populair en werden er ook in Nederland pizzeria’s geopend. Deining serveert het gerecht als één van de eerste restaurants nu ook op het strand.

De bodem van de pizza bestaat uit deeg, waarop tomaten, olijven, kaas, champignons, groente en vis of vlees worden gedaan. Het geheel wordt gebakken in een speciaal daarvoor bedoelde oven. Pizza bereiden is een vak apart; bij Deining in Castricum aan Zee hebben wij daarom speciaal opgeleide koks en een originele houtoven. Je kunt kiezen uit de verschillende smaken die onze menukaart vermeldt. Buon appetito!  

Mozzarella. Tomaat. Basilicum.

Pin It on Pinterest