Eco & duurzaamheid

bij Deining

Of het nu gaat om onze gerechten, het schoonhouden van het strand of de verpakkingen bij onze Beach Bar: bij alles wat wij doen stellen wij de omgeving en onze toekomst centraal. Zo speelt Deining een actieve rol in eco en duurzaamheid. Bijvoorbeeld door de wijze waarop onze gerechten worden samengesteld, het verwijderen van plastic van het strand, de verwerking van afval en maatregelen om de gevolgen van de stijgende zeespiegel op de kustveiligheid goed op te vangen.

Deining Green Key

De liefde voor de omgeving vind je terug in de materialen die wij gebruiken. Natuurlijk gaan wij ook duurzaam om met energie. Zo worden alle Castricumse strandpaviljoens bevoorraad door één vrachtwagen. Dat spaart energie en reduceert de effecten van CO2-uitstoot op het klimaat. Dit alles zorgt ervoor dat wij in het bezit zijn van een Green Key voor milieubewuste horecagelegenheden.

Duurzaam eten in Castricum aan Zee

Deining staat voor eten in een duurzaam restaurant. Als je bij ons vis bestelt, serveren wij een product dat volgens de viswijzer gevangen en opgediend mag worden. Daarnaast zijn veel gerechten bereid met scharrelvlees en lokale producten.

Respect voor de natuur

Daar word je stil van

Alle kleine beetjes helpen

Deining streeft naar duurzaam

Plastic rietjes zijn een groot probleem voor het milieu. Vooral tijdens het zomerseizoen worden er grote aantallen rietjes uitgegeven door de Beach Bar van Deining. Als bezoekers die achterlaten op het strand, komen ze mogelijk in zee terecht. Wij hebben er daarom voor gekozen om gebruik te maken van rietjes van Greenplastic: die beginnen af te breken wanneer ze in contact komen met warmte, zuurstof, UV, licht en bacteriën, waarna de plantaardige grondstoffen composteren in biomassa, water of CO2.

Dit is een mooi voorbeeld van maatregelen die wij treffen om onze aarde op een goede manier leefbaar te houden, juist ook voor toekomstige generaties. Deining is duurzaam!

Schoon strand. Duurzame oplossingen.

Pin It on Pinterest