0251 - 67 41 01

Het laatste nieuws

Posted in Blog, on 11 maart 2017, by , 0 Comments

Mijn naam is Klaas Stuifbergen 29 jaar oud en ik woon al vanaf mijn geboorte in Castricum,

Ik werk vanaf mijn 14e in de horeca en ben – zoals velen in de horeca – begonnen in de spoelkeuken als afwasser. Op mijn 15e als barmedewerker en op mijn 16e heb ik gekozen voor de opleiding horeca assistent. Dit was een opleiding met bedienen en koken in een. Hieruit heb ik besloten om door te gaan in de keuken, en ben mij hier zelf verder in gaan ontwikkelen. Het maakt mij echter niet uit als ik even moet invallen bij de bar of zelf even de borden moet weglopen. Het contact dat je hebt met mensen vind ik altijd leuk en een beetje afwisseling is nooit verkeerd.

Ik ben begonnen bij Deining nadat mijn vorige werkgever Jan Jaap had besloten om te stoppen met Blinckers boven op het plateau van Castricum aan zee. Hier heb ik 2 jaar lang met veel plezier als zelfstandig werkend kok gewerkt. Maar helaas na het hoogseizoen van 2012 heeft de eigenaar besloten dit restaurant te sluiten.

Dit nieuws bleef niet onopgemerkt bij andere paviljoens. Zo had ik dus snel vernomen dat Deining wel interesse had in een paar goede koks. Samen met de toenmalige chef kok van Blinckers heb ik er gesolliciteerd en werd als zelfstandig werkend kok aangenomen. De chef kok van Blinckers werd ook bij Deining aangenomen als chef kok.

Na mijn sollicitatie werden we ook uitgenodigd voor het (voor mij) eerste personeelsfeest van Deining. Hier zag ik dat het grote team dat bij Deining werkte, mij wel uitstekend zou gaan bevallen. Gelukkig waren er ook al een hoop bekenden die ik al eens had ontmoet in het uitgaanscentrum van Castricum.

De oude chef van Blinckers kreeg 2 maanden later de mogelijkheid om bij Nestlé te gaan werken als vertegenwoordiger. Dit was altijd al een ambitie van hem geweest dus hij heeft toen besloten om bij Deining te stoppen.

Richard (de eigenaar van Deining)  vroeg zich af of ik dan wel zou blijven bij Deining.  Het was een leuk en gezellig team en ik had een prima klik dus ik dacht waarom niet! En we proosten erop met een klein biertje. Door als zelfstandig werkend kok bij Deining!

Er werd een chef kok aangesteld uit het reeds bestaande keukenteam die ik een paar jaar later zou ondersteunen in de positie van sous chef. Dit vond ik een uitdaging om te doen, maar merkte ook wel dat ik en de chef kok af en toe niet op een lijn zaten. Dit was niet altijd even prettig. Uiteindelijk werd in goed overleg besloten dat de toenmalige chef zijn werkzaamheden zou neerleggen en hij op zoek zou gaan naar een andere uitdaging.

Hierna ben ik een rang opgeschoven naar de functie chef kok en werd hierin ondersteund door een interim chef kok. Samen zijn wij toen een andere richting ingeslagen met meer spannende gerechten, de buffetten geüpgraded qua uitstraling, een walking diner geïmplementeerd als extra optie voor feesten en partijen. Ook kwamen er een hoop andere zaken bij kijken zoals menucalculatie, apparatuur beheer en leveranciersafspraken. Een hoop zaken om allemaal naast het koken erbij te doen.

Belangrijk vind ik om te luisteren naar onze gasten, voor onze gasten sta ik klaar! Zijn er bepaalde wensen voor een partij? Dan vind ik het leuk om mee te denken om dit tot een geslaagd eindresultaat te brengen. Allergenen? Ook hierin ga ik graag mee! Iedereen moet zich welkom voelen bij ons paviljoen! Ik hecht hier erg veel waarde aan.

De interim chef is inmiddels gestopt en gaat bij andere bedrijven zijn expertise uitvoeren. Hiervoor terug hebben we Bram Hof erbij gekregen die ons hierin zal gaan ondersteunen. Zowel in de keuken als in de bediening. Ook nu zullen we weer met nieuwe ideeën aan de slag gaan. Een daarvan is bijvoorbeeld de Mibrasa oven. Dit is een oven die wordt gestookt op houtskool en weer een extra smaakbeleving zal gaan meegeven aan de gerechten. Al met al, Deining blijft volop in ontwikkeling.

Vier en een half jaar verder. Heb ik het nog steeds heerlijk naar mijn zin, heb ik een geweldig leuk team van collega’s om mee samen te werken, ideeën te over en de mogelijkheid deze ook waar te kunnen maken is het niet nu, dan in de toekomst. Kortom ik ben hier nog lang niet klaar. Wij gaan met zijn allen voor GOUD!!