0251 - 67 41 01

Het laatste nieuws

Posted in Blog, on 23 november 2016, by , 0 Comments

Even voorstellen: Kees

Ik ben Kees Mors, 24 jaar en wonend in Castricum.

Sinds mijn 15e werk ik al bij Deining. Ik begon bij Deining als luikloper. Als luikloper bracht ik het eten naar tafels van de gasten en haalde ik het lege servies op van de tafels. Ik vond dit altijd een heel leuk bijbaantje voor naarst mijn school. Dit heb ik twee seizoenen gedaan. Dit was nog in de tijd dat Deining dit ging in de winter. In de winter werkte ik bij andere restaurants, maar elke zomer kwam ik terug bij Deining omdat ik het daar toch het leukst vond dankzij mijn collega’s en de heerlijke sfeer op het strand. Veel (oud) collega’s zijn goede vrienden geworden waarmee ik nog steeds om ga na werk of op mijn vrije dagen.

 

Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, ben ik samen met een vriend naar Australië gegaan. Hierdoor ben ik twee seizoenen niet aanwezig geweest bij Deining. Na veel beleefd en gezien te hebben in Australië was ik alweer snel terug op het strand van Castricum om aan het werk te gaan bij Deining. Deze keer niet als luikloper, maar als barman om de drankjes serveerklaas te maken voor de gasten. Dit was iets nieuws voor mij waar ik ook veel plezier in had. Het gaf een kick om in de zomer zoveel bestellingen klaar te maken, zo snel en netjes mogelijk als ik maar kon. Het gaf altijd een goed gevoel als aan het eind van de dag alle drankjes bij de gasten terecht waren gekomen en de gasten zelf ook met een goed gevoel naar huis terugkeerden.

 

Na een aantal jaar achter de bar te hebben gestaan, was het weer tijd voor iets nieuws: wijklopen. Nu moest ik ervoor zorgen dat alle tafels op tijd hun eten en drinken kregen en hun avond zo vlekkeloos mogelijk verliep. Dit was even wennen omdat het toch iets heel anders was dan achter de bar staan. je bent als wijkloper namelijk meer met de gasten bezig. Je krijgt meer vragen en je moet alles goed in de gaten blijven houden. Ondertussen mocht Deining ook in de winter open blijven, dus was er voor mij geen reden meer om ergens anders te werken in de winter. Het wijklopen ging namelijk steeds beter en ook hier had ik veel plezier in. Op dat moment kwam ik erachter dat mijn job niet meer alleen een bijbaantje was. Ik wilde hier wel meer mee gaan doen. Daarom ben ik de opleiding Horecaondernemer cafe/bar niveau 4 begonnen op het ROC van Amsterdam. De eerste twee jaar moest ik elke dag naar school. Dit was iets waar ik niet snel aan kon wennen, maar het moest. Gelukkig was het derde jaar voor een groot deel een state jaar en tevens het laatste jaar. Na ook het derde jaar afgerond te hebben, had ik dan ook eindelijk mijn diploma!

 

Na 7 jaar bij Deining te hebben gewerkt, werd mij de vraag gesteld om manager te worden! Tuurlijk! Dit is iets wat ik graag wilde en waar ik heel veel van kan leren. Nu ben ik zelf degene die de luiklopers, barmannen en wijklopers moet aansturen. Samen met Roy, Cynthia, Jos en Klaas zorgen wij ervoor dat elke dag goed verloopt: van de inkomen naar het aannemen van personeel, het inroosteren van personeel, tot het organiseren van feesten en natuurlijk zorgen we er met z’n allen voor dat de gasten bij ons een aangenaam verblijf hebben. Kortom: een hele leuke baan!