0251-674101 Deining Castricum

Het laatste nieuws

Posted in Blog, on 3 april 2017, by , 0 Comments

Wat komt daar bij kijken?

Het strandseizoen is weer begonnen. Dit betekend dat onze terrassen weer voller worden en ook de feesten en partijen weer van start gaan. Maar wat komt er eigenlijk bij zo’n nieuw seizoen kijken. Het trainen van nieuw personeel is erg belangrijk voor een seizoenbedrijf als Deining. Daarom zijn wij ook op zoek naar nieuw personeel voor aankomende zomer. Maar ook op dit moment kan je je aanmelden.

Lees verder...

Posted in Blog, on 11 maart 2017, by , 0 Comments

Mijn naam is Klaas Stuifbergen 29 jaar oud en ik woon al vanaf mijn geboorte in Castricum,

Ik werk vanaf mijn 14e in de horeca zoals vele die in de horeca zijn begonnen in de spoelkeuken als afwasser. Op mijn 15e als barmedewerker en op mijn 16e heb ik gekozen voor de opleiding horeca assistent. Dit was een opleiding met bedienen en koken in een. Hieruit heb ik besloten om door te gaan in de keuken, en ben mij hier zelf verder in gaan ontwikkelen. Het maakt mij echter niet uit als ik even moet invallen bij de bar of zelf even de borden moet weglopen. Het contact wat je hebt met mensen vind ik altijd leuk en een beetje afwisseling is nooit verkeerd.

Ik ben begonnen bij Deining nadat mijn vorige werkgever Jan Jaap had besloten om te stoppen met Blinckers boven op het plateau van Castricum aan zee. Hier heb ik 2 jaar lang met veel plezier als zelfstandig werkend kok gewerkt. Maar helaas na het hoogseizoen van 2012 heeft de eigenaar besloten dit restaurant te sluiten.

Dit nieuws bleef niet onopgemerkt bij andere paviljoens. Zo had ik dus snel vernomen dat Deining wel interesse had in een paar goede koks. Samen met de toenmalige chef kok van Blinckers heb ik er gesolliciteerd en werd als zelfstandig werkend kok aangenomen. De chef kok van Blinckers werd ook bij Deining aangenomen als chef kok.

Na mijn sollicitatie werden we ook uitgenodigd voor het (voor mij) eerste personeelsfeest van Deining. Hier zag ik dat het grote team wat bij Deining werkte, mij wel uitstekend zou gaan bevallen. Gelukkig waren er ook al een hoop bekenden die ik al eens had ontmoet in het uitgaanscentrum van Castricum.

De oude chef van Blinckers kreeg 2 maanden later de mogelijkheid om bij Nestle te gaan werken als vertegenwoordiger. Dit was altijd al een ambitie van hem geweest dus hij heeft toen besloten om bij Deining te stoppen.

Richard (de eigenaar van Deining)  vroeg zich af of ik dan wel zou blijven bij Deining.  Het was een leuk en gezellig team en ik had een prima klik dus ik dacht waarom niet! En we proosten erop met een klein biertje. Door als zelfstandig werkend kok bij Deining!

Er werd een chef kok aangesteld uit het reeds bestaande keukenteam die ik een paar jaar later zou ondersteunen in de positie van sous chef. Dit vond ik een uitdaging om te doen, maar merkte ook wel dat ik en de chef kok af en toe niet op een lijn zaten. Dit was niet altijd even prettig. Uiteindelijk werd in goed overleg besloten dat de toenmalige chef zijn werkzaamheden zou neerleggen en hij op zoek zou gaan naar een andere uitdaging.

Hierna ben ik een rang opgeschoven naar de functie chef kok en werd hierin ondersteunt door een interim chef kok. Samen hebben wij toen een andere richting ingeslagen met meer spannende gerechten, de buffetten geüpgraded qua uitstraling een walking diner geïmplementeerd als extra optie voor feesten en partijen. Ook kwamen er een hoop andere zaken bij kijken zoals menucalculatie, apparatuur beheer en leveranciersafspraken. Een hoop zaken om allemaal naast het koken erbij te doen.

Belangrijk vind ik om te luisteren naar onze gasten, voor onze gasten sta ik klaar! Zijn er bepaalde wensen voor een partij? Dan vind ik het leuk om mee te denken om dit tot een geslaagd eindresultaat te brengen. Allergenen? Ook hierin ga ik graag mee! Iedereen moet zich welkom voelen bij ons paviljoen! Ik hecht hier erg veel waarde aan.

De interim chef is inmiddels gestopt en gaat bij andere bedrijven zijn expertise uitvoeren. Hiervoor terug hebben we Bram Hof erbij gekregen die ons hierin zal gaan ondersteunen. Zowel in de keuken als in de bediening. Ook nu zullen we weer met nieuwe ideeën aan de slag gaan. Een daarvan is bijvoorbeeld de Mibrasa oven. Dit is een oven die wordt gestookt op houtskool en weer een extra smaakbeleving zal gaan meegeven aan de gerechten. Al met al, Deining blijft volop in ontwikkeling.

Vier en een half jaar verder. Heb ik het nog steeds heerlijk naar mijn zin, heb ik een geweldig leuk team van collega’s om mee samen te werken, ideeën te over en de mogelijkheden deze ook waar te kunnen maken is het niet nu, dan in de toekomst. Kortom ik ben hier lang niet klaar. Wij gaan met zijn allen voor GOUD!!

Lees verder...

Posted in Blog, on 28 februari 2017, by , 0 Comments

Op 16 & 17 april zal Deining met Pasen geopend zijn voor een heerlijk brunch- of lunchbuffet. Op beide dagen is de brunch om 10.30 uur en de lunch om 13.30 uur. Komt u eerst lekker opwarmen met een heerlijke kop huisgemaakte soep, om daarna uw brood te beleggen met verse vlees- of visgerechten! Zoals altijd hebben kinderen een speciale plek bij Deining en zullen zij kunnen genieten van een geheel eigen buffet! Kinderen tot 4 jaar eten gratis mee! Voor slechts € 29,50 voor volwassenen en € 14,50 voor kinderen tot 11 jaar is het wederom genieten geblazen bij ons op het strand! Wij sluiten de brunch en lunch af met een spetterend dessertbuffet met diverse zoete lekkernijen.

Reserveer op tijd!

Net zoals voorgaande jaren, kwamen veel reserveringen al vroeg binnen. Mocht u daarom meer informatie willen hebben omtrent Pasen, dan kunt u altijd bellen naar 0251-674101 of stuur een e-mail naar info@deining.nl.

Agenda van Deining

Deining organiseert per jaar meerdere evenementen. Deze kunt u vinden op onze website. Neem bijvoorbeeld het Wedding Beach Event, waar potentiele bruidsparen real-life kunnen zien hoe zo’n bruiloft in zijn werk gaat! En hoe gaaf is het ten slotte, dat de Wedding Planner van Deining het zelf voor doet! Jij komt toch ook kijken? Daarnaast hebben wij ons netwerk ingeschakeld om hun producten te laten zien en advies te geven. Een gesprek met een fotograaf, bakker, Wedding Planner, trouwjurkspecialist of een ontwerper van jou eigen trouwkaart? Tot zondag 30 april!

Deining organiseert daarnaast ook al jaren het Bakkum Beach Volleybaltoernooi, waarop je lekker met je vrienden of collega’s een balletje kan slaan met daarna aansluitend een heerlijke borrel gaat drinken in de zomerzon! Kortom: genieten!!

Lees verder...

Posted in Blog, on 30 december 2016, by , 0 Comments

Nieuwjaarsduik

Op 1 januari organiseert Deining in samenwerking met sportplan Uitgeest weer de nieuwjaarsduik. Om 13:50 start de warming up, waarop de hele groep om 14:00 uur in zee zal rennen. Uiteraard wordt de leukste/origineelste kleding weer beloond met de Mister of Miss Castricum aan Zee!! De winnaar krijgt een verzorgde high tea, aangeboden door Deining. Na afloop ontvangt iedereen een kop warme chocomel of reep Tony Chocolonely, aangeboden door Deining!

Is de duik eigenlijk goed voor je gezondheid..?

Voor mensen met een normale gezondheid is een de duik heel erg gezond! Graag geven wij je een aantal tips zodat je gezond het nieuwe jaar in kan duiken!

Tips

Een Nieuwjaarsduik is dus niet geheel zonder risico, maar met deze tips voorkom je dat jouw duik in het water slecht afloopt:

  • sluit je aan bij een georganiseerde duik;
  • drink vooraf voldoende vocht, maar zeker geen alcohol;
  • warm je van tevoren op;
  • zorg voor warme kleding als je het water uitkomt;
  • houd je hoofd en haar zo veel mogelijk droog, bijvoorbeeld door een (bad)muts op te zetten;
  • drink na afloop meteen iets warms, van binnenuit warm je het snelst op.

1 januari is het dus zover!

Voor degene die willen kijken naar de duik, is Deining geopend voor warme chocolademelk of uiteraard een borrel of lunch! Graag zien wij jullie op 1 januari, inschrijven hoeft niet.

Deining wenst iedereen een relaxed en zonnig 2017!

Lees verder...

Posted in Blog, on 9 december 2016, by , 0 Comments

Kerst aan Zee

Deining biedt zowel 1e als 2e kerstdag een brunch aan van 11:00 uur tot 13:30 uur. Bij ons in het paviljoen kunt u genieten van hete soepen, heerlijke salade’s, vers beleg en ruime keuze uit vlees en vis waaronder heerlijke zalm en schalen met carpaccio. Kinderen krijgen bij Deining uiteraard een speciale rol en ook hier zullen wij een speciaal buffet voor samenstellen.

Maar hoe is de Kerstman ontstaan?

Hoewel de kerstman in Amerika is ontstaan heeft Amerika de kerstman te danken aan Nederlanders. In de tijd van de kolonisten zijn veel Nederlanders naar Amerika getrokken. Met de Nederlanders kwam sinterklaas mee, de naam Sinterklaas is in het Amerikaans Santa Claus geworden. Het beeld van de kerstman als vrolijke man met een witte baard is ontstaan door een Nederlandse professor Clement Moore die als kolonist in Ney York kwam wonen. In 1882 schreef hij een gedicht voor zijn kinderen ‘it was the night before christmas’ en beschreef Sint Nicolaas daarin als een vrolijke man met rode wangen en rode neus en een witte baard, dit gedicht werd een jaar later in een Amerikaans weekblad gepubliceerd. Toen het gedicht 20 jaar later werd herdrukt met een tekening erbij van de goedheiligman werd deze tekening de basis voor de kerstman die we nu kennen. Toch leuk om te weten dat Santa Claus te danken is aan Nederlanders!

1e en 2e kerstdag bent u van harte welkom!

Vanaf 11:00 uur ontvangen wij u met koffie of thee, waarna wij u zullen vragen deel te nemen aan het buffet. U kunt reserveren via 025-67 41 01 of via info@deining.nl. Uiteraard zijn wij ook a la carte geopend voor een heerlijke lunch of borrel op ons overdekte en warme verwarmde terras tot circa 17:00 uur.

Deining wenst iedereen fijne feestdagen toe en alvast een relaxed en zonnig 2017!

Lees verder...
deining voordelen van het strand

Posted in Blog, on 1 november 2016, by , 0 Comments

Stampot aan zee

Het weer buiten wordt kouder en guurder. Bovendien wordt het nu we zijn teruggegaan naar de wintertijd ook nog eens sneller donker buiten. Dat betekent: tijd voor stamppot! Wie zegt dat de winter niet lekker is?

Lees verder...
deining voordelen van het strand

Posted in Blog, on 10 oktober 2016, by , 0 Comments

De positieve invloed van een strandbezoek

Van jong tot oud, iedereen vermaakt zich op het strand. Van sporten tot uitgebreid zonnen of even lekker uitwaaien, er is voor iedereen wat wils. Maar wist je ook dat een strandbezoek van positieve invloed kan zijn op zowel je fysieke als mentale gezondheid? Des te meer reden om dus vaker naar het strand te gaan!

Lees verder...