0251 - 67 41 01

Het laatste nieuws

Lekkere Santas koffie drinken bij Deining

Posted in Blog, on 9 september 2019, by , 0 Comments

Bij Deining kun je genieten van de lekkerste koffie. Regelmatig wordt ons gevraagd waar die koffie vandaan komt. In het restaurant, op ons terras en het strand serveren wij espresso, cappuccino en nog veel meer soorten heerlijke koffie van Santas. In deze blog vertellen wij daar graag meer over.

 

Duurzaam van koffieboon tot kopje koffie

Koffie wordt bereid uit warm water en gemalen koffiebonen, die vaak afkomstig zijn uit landen rondom de Evenaar. De bonen groeien als harde pitten aan koffieplanten en zijn na ongeveer acht maanden voldoende gegroeid om te worden geplukt. Bij Santas Koffie, gevestigd in de voormalige Vertrekhal Oranjelijn in de haven van Rotterdam, komen de ruwe koffiebonen per schip binnen. Vervolgens worden ze extra langzaam geroosterd in authentieke trommelbranders.

Na het branden wordt de koffie verpakt. Ver voordat duurzaamheid op de agenda kwam, zette Santas vanuit de eigen overtuiging al stappen op dit gebied. Ruim dertig jaar geleden stapte men over van wegwerpverpakkingen (van plastic en folie) naar een unieke en duurzame verpakking: het ijzersterke koffieblik. Dankzij de retourverpakking wordt er door Santas al decennialang nauwelijks afval gecreëerd. Omdat de koffie niet rechtstreeks aan consumenten, maar aan de horeca, het MKB en professionele afnemers (zoals scholen en zorginstellingen) wordt geleverd, helpt dit statiegeldconcept de gebruikers om ook hun doelstellingen op het gebied van afvalreductie en duurzaamheid te behalen.

 

Santas koffie in statiegeld blik bij Deining

 

Lekkere koffie met zorg voor mens en milieu

De zorg voor mens, koffieboer en milieu reikt ver. Santas Koffie is gecertificeerd voor Fairtrade (Max Havelaar), Bio Keurmerk (Skal) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Goed werkgeverschap is voor Santas een belangrijke kernwaarde. Er is veel aandacht voor alle facetten van het eeuwenoude koffieambacht: bij zowel de inkoop als het branden, mêleren en cuppen van de koffie vindt kwaliteitscontrole plaats.

Natuurlijk houdt het proces daar niet op. Voor de lekkerste kop koffie is het ook van belang om de koffie in de juiste omgeving te bewaren en op de juiste temperatuur met een geschikt apparaat te bereiden. Santas biedt koffiesoorten aan voor vier verschillende zetmethodes: standaard, snelfilter, Fresh Brew en bonen. Deze zijn terug te vinden in acht verschillende melanges, waarvan er drie specifiek voor de Horeca zijn bedoeld.

 

Santas koffie fairtrade bio keurmerk maatschappelijk verantwoord ondernemen

 

Koffiedrinken op het strand in Castricum aan Zee

Bij Deining werken wij met een geavanceerde Fresh Brew koffiemachine. Daarin worden de bonen van Santas Koffie versgemalen en wordt de koffie kopje voor kopje gezet. Gasten kunnen kiezen uit standaard koffie, espresso, cappuccino, dubbele espresso, koffie verkeerd en Latte Macchiato. Verder biedt onze drankenkaart een groot aantal specials, die alle worden geserveerd met slagroom en met name als afsluiting van een goed diner in trek zijn: Hazellatte (Latte Macchiato met hazelnootsiroop), Vanille Latte (Latte Macchiato met vanillesiroop), Caramel Latte (Latte Macchiato met caramelsiroop), Deining Coffee (met Tia Maria / Sambuca / Licor 43), Branding Coffee (met Calvados / Armagnac), French Coffee (met Grand Marnier), Irish Coffee (met Ierse whiskey), Italian Coffee (met Amaretto)  en Spanish Coffee (met Tia Maria).

 

Een speciale rol is weggelegd voor de barista: dat is een vakman of vakvrouw die gespecialiseerd is in het bereiden en serveren van koffie. De barista weet alles van de techniek van de espressomachine, de processen bij het bereiden van koffie en de zogenaamde Latte arttechnieken. Het team van Deining is door de barista’s van Santas Koffie getraind om met onze geavanceerde Fresh Brew machine de lekkerste koffie te kunnen zetten en die op een aantrekkelijke manier te presenteren. Als je in Noord-Holland naar het strand gaat en je zoekt het restaurant waar je heen kunt gaan om koffie te drinken, dan is strandpaviljoen Deining in Castricum aan Zee in alle opzichten de beste keus.

Santas koffie wordt bij ons geserveerd in originele Santas-koffiekopjes onder de verkoelende Santas-parasols. Lekkere ‘slow roast-kwaliteitskoffie’ met ‘zero waste’. Je bent van harte welkom om zelf te komen proeven!

 

Santas koffie specials


Live in the sunshine!

Lees verder...
Surfschool Castricum bij Deining

Posted in Blog, on 7 augustus 2019, by , 0 Comments

De kust bij Castricum aan Zee leent zich heel goed om te surfen. Het brede, aflopende zandstrand, de golven van de Noordzee en bijna altijd windkracht 4 tot 7 zijn ideale omstandigheden voor suppen, plankzeilen en kitesurfen. Het zorgt bij mooi weer altijd voor veel gekleurde boards, zeilen en kites op het water.
 

Verschillende disciplines van (wind-)surfen

Surfen is de afgelopen tientallen jaren steeds populairder geworden in Nederland. De sport werd hier vooral bekend nadat Noord-Hollander Stephan van den Berg in 1984 de gouden medaille won tijdens de Olympische Spelen. Later herhaalde Dorian van Rijsselberghe die prestatie. Hij won zelfs twee keer goud: in 2012 en 2016. Beide surfers deden dat in de Olympische Klasse (Formula). Daarnaast kent de surfsport ook nog andere disciplines, zoals slalom, wave, freestyle, speedsurfen en super-X.

Ook kitesurfen is een variant van het windsurfen. Het is een vorm van watersport waarbij de surfer op een kleine surfplank staat en zich laat voorttrekken door een kite. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen kitesurfers hoog en ver springen en hoge snelheden halen: het record ligt zelfs boven de 100 kilometer per uur.  
 

Deining Castricum aan zee wind surfen

 

Surfen in Castricum aan Zee

Zoals gezegd is Castricum aan Zee een favoriete bestemming voor surfers. Bovenaan het strandplateau kunnen surfboard, zeil, kite en surfpak makkelijk worden ‘gelost’. De fietsenstalling en het parkeerterrein bieden genoeg ruimte om grotere vervoermiddelen te stallen. Het kindvriendelijke strand biedt de perfecte entree en omdat sporten hongerig maakt, kunnen surfers terecht voor lunch en diner bij strandpaviljoen Deining. Daar kunnen ze ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen.

Voor Deining staat sinds deze zomer een kleine strandtent: dat is het onderkomen van Surfschool Castricum. Een kleinschalige, gezellige en persoonlijke surfschool die gespecialiseerd is in het organiseren van unieke surflessen, kinderfeestjes en surfcamps en in samenwerking met Deining teamuitjes en bedrijfsevents organiseert. Ervaren instructeurs zorgen met hun humor, heldere uitleg en persoonlijke begeleiding voor inspirerende lessen. Surfschool Castricum besteedt veel aandacht aan kwaliteit en veiligheid.

 

Surfschool Castricum aan Zee surfles

 

Surfschool Castricum

In 2008 besloten twee docenten Lichamelijke Opvoeding, Koen en Mieke, dat het tijd was om golfsurfen in Castricum aan Zee op de kaart te zetten. Zij richtten Surfschool Castricum op. Tientallen enthousiaste kinderen kwamen wekelijks surfclinics volgen of waren deelnemers aan verjaardagsfeestjes. Als hoogtepunt werden surfcamps in de zomervakantie georganiseerd.

Na zeven intensieve jaren gaven zij het stokje door aan instructeur Yuri Hoogmoed en zijn partner Niki van den Dries. Yuri kende de surfschool als geen ander. Hij is afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding en heeft door de jaren heen de passie voor bewegen en de visie op sport overgenomen van zijn ‘mentor’ Koen. Leren door middel van bewegen geeft veel plezier, uitdaging en voldoening. Surfen is de sport bij uitstek waar al deze factoren in terugkomen.

 

Surfschool Castricum verhuur

 

Surflessen, surfclincs en surfcamps

Surfschool Castricum biedt een grote variatie aan lessen en programma’s. Het hele zomerseizoen worden er (wind-)surflessen gegeven, SUP-lessen (Stand-Up Paddling) en bodyboardlessen. Ook ben je bij Yuri, Niki en hun instructeurs welkom voor surfclinics, surfcamps, workshops, events en verjaardagsfeestjes. Zelf spullen meenemen is niet nodig: je kunt bij Surfschool Castricum (paddle-)boards, surfboards, bodyboards en wetsuits huren.

Voor de beste surflessen, voldoende keuze, uitstekend materiaal (van SkunWorks, Red Paddle, O’Neill en C-Skins) en scherpe prijzen kom je naar Surfschool Castricum. Bel 06 83 85 59 44 of kijk op hun website voor tarieven en reserveringen. Even langslopen als je toch relaxed bij Deining op bezoek bent kan natuurlijk ook!


Live in the sunshine!

Lees verder...
Deining laat de zomer maar komen

Posted in Blog, on 13 juli 2019, by , 0 Comments


De schoolvakanties zijn begon­nen, het is rustig op kantoor en Connexxion laat de Kustbus weer rijden. Nederland gaat met vakantie. Sommigen vertrekken met de caravan naar Frankrijk of met het vliegtuig naar verre bestemmingen, anderen met hun kinderen naar Camping Bakkum. Lekker buiten in het bos, op slechts een paar honderd meter van Deining. Wat valt er de komende zomer allemaal bij ons op het strand te beleven?

 

Eten en drinken op het strand

Een stranddag maakt hongerig en dan ben je bij Deining aan het goede adres. Dagelijks bezorgen onze leveranciers verse producten, zoveel mogelijk uit de eigen streek. Onze keukenkanjers bereiden daarmee de heerlijkste gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Via onze online menukaarten kun je vast virtueel voorproeven!
 
Deining biedt volop relaxte zitplaatsen in ons restaurant, op het terras (bij warm weer onder de parasol) en op het strand. Daar serveren wij ook koude drankjes, cocktails en warme drankjes. En om je bezoek compleet te maken, heb je ook volop keuze van de Borrel & Bites kaart. Voor een snelle snack of verkoelend ijsje ben je welkom bij onze kiosk. Eten en drinken doe je bij Deining!

 
 

stranddag bij deining

 

Faciliteiten en voorzieningen in Castricum aan Zee

Naast eten en drinken kun je ook heel goed bij Deining terecht als je gebruik wilt maken van onze faciliteiten en voorzieningen. Dat begint eigenlijk al voor vertrek: check even het actuele weer in Castricum aan Zee via onze webcam. Na aankomst kun je voor een comfortabele stranddag bij Deining ligbedjes, windschermen en parasols huren.
 
Verder beschikken wij over toiletten en douches. En een voorziening waar onze gasten liever geen gebruik van maken – maar die wel belangrijk is bij noodgevallen – een AED.

 

Ruim 100 uur per week geopend

Deining is elke dag vanaf 9:00 uur geopend, tot het moment dat onze laatste gasten tevreden naar huis toe gaan. Dat is 15 uur per dag, ofwel meer dan 100 uur per week!

 

Dichtbij Camping Bakkum

Er wordt gezegd dat Kennemer Duincamping Bakkum de oudste camping van Nederland is. Hoewel in 2014 al het 100-jarig bestaan werd gevierd, is dat niet helemaal zeker. Wel weten we dat Camping Bakkum met 56 hectare de grootste camping van Nederland is. In het hoogseizoen overnachten er meer dan 6.000 gasten. Met alle voorzieningen is het dan ook de ideale locatie voor een gezellig verblijf in eigen land, in het bijzonder voor gezinnen met kinderen.
 
Op Camping Bakkum zit je op een steenworp vanaf het strand. In een paar minuten wandel je via de Zeeweg of via de Camping Strandweg door het duin naar Castricum aan Zee. Je vindt Deining als je aan het einde van de grote strandafgang rechtsaf slaat en 60 meter naar het noorden wandelt. Als je bij de afgang Bakkum-Noord het strand opgaat, linksaf slaat, en een paar honderd meter in zuidelijke richting loopt vind je Deining als eerste strandpaviljoen (na de strandhuisjes).

 
 

The Sound of Ibiza

 

Sound of Ibiza

Regelmatig organiseren wij Deining feesten en evenementen. Zo draait DJ Keanu al jaren bij ons. Keanu is actief in de dance scène sinds begin jaren ’90. Met elementen van uplifting groovy & funky house tracks en een tintje latin beats past zijn draaistijl perfect bij de speciale sfeer van Ibiza. Tijdens de zomer van 2019 draait DJ Keanu op de zondagen 21 juli en 25 augustus bij Deining. De toegang tot The Sound of Ibiza! is gratis.
 
Het hele jaar door, en vooral tijdens de zomermaanden, zijn er bij Deining bruiloften en zakelijke bijeenkomsten. Deze vinden altijd plaats in onze beach lodge of in de Ibiza-zaal. Andere gasten merken daar niets van, of het moet het moment zijn waarop het bruidspaar op het strand ‘ja’ tegen elkaar zegt in het romantische trouwprieel met de zee als decor.
 
Deining is er klaar voor: ons team is op volle sterkte, het restaurant en terras staan gereed en we hebben alles in huis om onze gasten te laten genieten op het strand. Laat de zomer van 2019 maar komen!
 
Ibiza zaal bruiloften vergaderingen feesten Deining

 

Live in the sunshine!

Lees verder...
blauwe vlag strand Castricum bij Deining

Posted in Blog, on 13 juni 2019, by , 0 Comments

In Castricum aan Zee doen wij er alles aan om je veilig naar het strand te laten gaan. Strandpaviljoens, Reddingsbrigade, EHBO, gemeente en hulpdiensten werken samen om vroegtijdig eventuele gevaren te signaleren en direct hulp te bieden als dat onverhoopt nodig mocht zijn. Hierbij een overzicht van de maatregelen die wij treffen.

Gekleurde vlaggen

Als je de strandafgang afloopt richting zee, dan zie je meerdere vlaggen, in verschillende kleuren. Wij zijn trots op de blauwe vlag, die aangeeft dat Castricum behoort tot de schoonste, mooiste en veiligste stranden van Nederland. Strandvlaggen met andere kleuren geven aan hoe (on)veilig het is om op dat moment de zee in te gaan.

  • Gele vlag: zwemmen is gevaarlijk (drijvende voorwerpen zijn verboden)
  • Rode vlag: zwemmen is verboden
  • Zwart-wit geblokte vlag: in het gebied tussen twee vlaggen mag je aan toegestane watersport doen

 

Reddingsbrigade Castricum bij Deining

Reddingsbrigade en EHBO

Tijdens het zomerseizoen hebben de Reddingsbrigade en de EHBO een gezamenlijke post op het strand van Castricum aan Zee. De Reddingsbrigade bestaat uit goedgetrainde vrijwilligers. Zij maken gebruik van herkenbare voertuigen, zoals strandvoertuigen en snelle boten. Recent heeft de Reddingsbrigade geïnvesteerd in een snelle strandfiets. Jaarlijks komen deze hulpverleners meer dan honderd keer in actie voor eerste hulp, transport van gewonden, hulp aan opvarenden en zwemmers uit het water halen. Dat gebeurt vooral in zogenaamde muien. Probeer deze te herkennen en niet tegen de stroming in te zwemmen als je erin terechtkomt.

Een andere veelvoorkomende taak van de Reddingsbrigade is het opsporen van zoekgeraakte kinderen, of juist het zoeken van ouders als een kind gevonden is. Ga je met je kinderen naar het strand? Loop dan langs bij de post van de Reddingsbrigade en haal polsbandjes waar je jouw mobiele nummer op kunt schrijven. Als je kind dan toch zoekraakt, kun je snel worden bereikt. Kijk voor meer informatie op de website van de Reddingsbrigade, telefonisch bereikbaar onder nummer 0251 65 00 96.

Op dezelfde locatie vind je de EHBO-post. Kleine verwondingen en kwallenbeten worden daar direct behandeld. Bij grotere verwondingen wordt een arts of een ambulance ingeschakeld. Jaarlijks worden zo’n 800 bezoekers door de EHBO geholpen. Het telefoonnummer van de post is 0251 67 13 23

 

AED aanwezig strand Deining Castricum

AED’s op het strand

Tot de uitrusting op het strand behoren ook Automatische Externe Defibrillators (AED’s). De AED kan levens redden als deze wordt ingezet bij mensen met hartklachten. In noodgevallen vind je ze bij Strandpaviljoen Deining, waar altijd medewerkers aanwezig zijn als bedrijfshulpverlener (BHV’er). In het seizoen kun je ook terecht bij de Reddingsbrigade en de EHBO, waar vrijwilligers zijn opgeleid om met een AED om te gaan. In noodgevallen bel je bij voorkeur direct 112.

Met ingang van het strandseizoen 2019 bevinden zich ook twee AED’s bij de strandhuisjes. Eén bij de huisjes ten noorden van de strandafgang en de ander bij de huisjes ten zuiden van de strandafgang. Dit is belangrijk, omdat de vrijwilligers van de Reddingsbrigade en de EHBO na 18:00 uur en buiten het seizoen niet aanwezig zijn, terwijl de paviljoens dan wel geopend zijn en bewoners van strandhuisjes, die zelf aan de investering in defibrillators hebben meebetaald, vaak ook ‘s avonds en ’s nachts aanwezig zijn.

Ook de brandweer is betrokken bij de veiligheid op het strand. Onlangs werd een grote oefening gehouden, zodat de spuitgasten goed getraind zouden kunnen optreden wanneer dat echt nodig zou zijn. Dat was niet overbodig, want enige weken later ontstond ’s nachts een snel uitslaande brand in een van de opstallen op het strand. Na de melding was de brandweer razendsnel ter plaatse en kon – door adequaat optreden – erger voorkomen.

 

zonneschermen bescherming zon strand Castricum bij Deining

Veilig bij Deining

Er bestaat tijdens een stranddag ook nog zoiets als passieve veiligheid. Zorg er altijd voor dat je voldoende drinkt. Hoe warmer, hoe meer vocht je nodig hebt. Bij Deining heb je op het terras, in ons restaurant en bij de kiosk een ruime keuze aan ijs, warme en koude dranken.

Smeer jezelf en je kinderen altijd goed in! Vooral bij wind en vlak aan zee is de kans op verbranding groot. Ook de windschermen die je bij Deining kunt huren en de parasols op ons terras beschermen je tegen de zon. Goed om te weten dat je, vooral op het heetst van de dag, bij Deining de schaduw op kunt zoeken en kunt genieten van een heerlijke lunch.

Verder beschikken wij over toiletten (gratis voor gasten) en douches, die tegen een geringe vergoeding gebruikt kunnen worden. Toiletten en douches worden ook tijdens warme stranddagen regelmatig schoongemaakt.

 

Live in the sunshine. Graag veilig tot ziens bij Deining!

Lees verder...
frites uit zuyd bij deining

Posted in Blog, on 2 mei 2019, by , 0 Comments

De geschiedenis van het ‘patatje’ gaat honderden jaren terug. Onduidelijk is wat de oorsprong is van de gefrituurde aardappelstaafjes. De naam is afgeleid van het Belgisch-Franse ‘patates frites’. Bekend is ook dat onze zuiderburen een eeuw geleden al massaal frietjes aten, terwijl dit product toen in Nederland nog nauwelijks bekend was. Vandaag de dag is het gerecht niet meer weg te denken van de menukaart en serveert Deining sinds kort frites van de beste ambachtelijke kwaliteit: Frites uit Zuyd.

Frites worden gemaakt van aardappelen. De meest geschikte zijn aardappelen met een hoog zetmeelgehalte en een lange vorm, om het snijden in de juiste frietvorm optimaal te laten verlopen. Een bekende soort is het ‘bintje’ maar tegenwoordig worden ook andere rassen gekweekt voor de productie van frites en chips, zoals de Challenger.

 

Verantwoord frites eten bij Deining

Nadat de aardappelen versneden zijn, worden ze gefrituurd. Dat gebeurt bij voorkeur op een temperatuur van 180 °C tot de frites een mooie goudgele kleur hebben. Heel belangrijk is de kwaliteit van de frituurolie. Deining kiest bewust voor verantwoord frituren: in onze keuken gebruiken wij alleen de beste – 100% plantaardige – frituurolie, die bovendien regelmatig wordt vervangen. Bestellen kan zowel in het restaurant als op het terras en bij de kiosk. De frites wordt naar keuze geserveerd met mayonaise, ketchup, curry of pindasaus en als ‘patatje feest’ en ‘patatje speciaal’.

Met ingang van dit jaar heeft Deining gekozen voor de Frites uit Zuyd. Dat zijn verse, voorgebakken frites die ambachtelijk worden bereid en alleen aan de horeca worden geleverd. Oprichter Quirin van Engelshoven nam zijn recept mee toen hij in 2014 van Maastricht naar Amsterdam verhuisde. Al snelde wilde restaurants in de omgeving zelf zijn verse, voorgebakken frites serveren. Quirin besloot als ambachtelijke fritesfabriek verder te gaan. Inmiddels is Frites uit Zuyd gevestigd op het Hembrugterrein in Zaandam.

 

aardappelvelden frites uit zuyd

 

Het recept van Frites uit Zuyd

Het succes van de fritesfabriek is gebaseerd op het beheren van de hele keten. Frites uit Zuyd teelt eigen aardappels, bereidt deze op ambachtelijke wijze en levert iedere dag vers in heel Nederland. Alles draait om optimale smaak en service. Daarom wordt de frites nooit ingevroren, maar altijd gekoeld vervoerd en geleverd. Na aflevering worden de frites bij Deining gebakken in de beste frituurolie van de makers zelf. Zo hebben Frites van Zuyd en Deining samen al heel wat stappen gezet op het moment dat jij aan je ‘patatje’ begint: aardappelen op het land, wassen, schillen, snijden, voorbakken, afbakken en frites op tafel serveren.

De Frites uit Zuyd maken deel uit van verschillende vlees-, vis- en vegetarische menu’s die door onze keukenbrigade worden bereid. Je kunt ze ook als supplement bestellen, evenals aan onze kiosk als die tijdens het strandseizoen geopend is. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over Frites uit Zuyd? Bekijk dan de video. Heb je trek gekregen en wil je deze bijzondere frites zelf proeven? Reserveer dan nu online een tafeltje voor lunch of diner bij Deining in Castricum aan Zee. Eet smakelijk!

 

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...
maak kennis met Yvonne Siepel Deining

Posted in Blog, on 28 maart 2019, by , 0 Comments

Regelmatige bezoekers van Deining zullen haar zeker kennen: Yvonne Siepel is al jaren één van de gezichten van ons strandpaviljoen. Zij verwelkomt gasten met een spontane glimlach, zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt, is gastvrouw als er bruiloften en partijen bij Deining worden gevierd en verzorgt graag entertainment bij feesten en tijdens feestdagen.

Van oorsprong is Yvonne geen Castricumse, maar geboren en getogen in Gelderland. Ze kwam naar Noord-Holland voor haar vriend, die bij de Marine werkt. Als strandliefhebbers bezochten zij samen regelmatig Deining, waar zij tijdens een stamppotavond kennismaakte met de vriendelijkheid van de medewerkers, waarop Yvonne tegen haar vriend zei: “Als ik hier kom wonen, dan wil ik bij dit paviljoen werken!”

Zon, zee en gezellige gasten

De werkdagen bij Deining zijn iedere dag weer anders. Zowel de terrassen klaarzetten voor Deining opengaat, als het afsluiten en opruimen als alle gasten weer richting huis gaan hoort bij het werken op het strand. “In de vroege uurtjes is het al prachtig aan het strand”, zegt ze. “We controleren of de voorbereidingen en voorspellingen van de dag nog steeds up-to-date zijn. Als team kijken we dan of de weersverwachting veranderd is. Hoeveel bezetting hebben we nodig? Wat staat ons vandaag te wachten aan feesten en partijen? Welke delen van het strandpaviljoen openen we direct?  Welke delen laten we nog even gesloten en openen we later op de dag?”

Haar werk is zo aantrekkelijk vanwege de zon, zee en gezellige gasten en het leuke team. “Het is elke keer opnieuw genieten van het uitzicht. Ons publiek is heel afwisselend en ik ben gek op kinderen. Die vermaken zich bij Deining uitstekend”. Bruiloften aan het strand zijn de hoogtepunten van Yvonne haar werk. Tijdens het seizoen van april tot oktober vinden er bij Deining meerdere trouwerijen per week plaats. “Ik heb dan intensief contact met de bruidsparen en ben onderdeel van de mooiste dag van hun leven. Dat levert veel voldoening en waardering op. Geweldig om zelfs een kerstkaart te mogen ontvangen van een bruidspaar dat je zo dankbaar is”.

 

dankbare gasten op bruiloften en feesten bij Deining

 

Castricum aan Zee in 2019

Yvonne heeft veel zin in het nieuwe strandseizoen dat op het punt staat om te beginnen. “Ik ben nu medeverantwoordelijk voor het team, zeg maar het personeelsbeleid. Het is een uitdaging om zeven dagen per week te zorgen voor de juiste bezetting, zowel kwantitatief én kwalitatief. Van doordeweekse dagen – als bedrijven hier aan zee vergaderen – tot aan tropische dagen in het weekend met veel strandpubliek”. Graag maakt ze van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan mensen die affiniteit hebben met (strand-)horeca, of zoals de eigenaar het noemt: ‘het hebben van zand in je aderen!’ Yvonne: “We hebben bij Deining nog steeds een aantal vacatures. Werken op het strand betekent dat je wordt betaald om van het mooie uitzicht te genieten …” Interesse? Meld je bij Yvonne!

 

 

vacatures bij Deining

 

Als onze gasten maar genieten

Verder staat Pasen alweer voor de deur. Dat zijn traditioneel gezellige voorjaarsdagen, waarbij veel gezinnen komen brunchen of lunchen. Begin april komt ook de nieuwe zomerkaart beschikbaar. Dat wordt smullen! Yvonne heeft een warm gevoel voor theater en dat komt in haar werk goed van pas. “Bij Deining gaat het niet alleen om eten & drinken, maar ook om entertainment. De gasten moeten niet alleen zeggen: ‘wat hebben we lekker gegeten’ maar vooral: ‘wat hebben we onwijs genoten.’ Daar lever ik graag een bijdrage aan. Tijdens spelavonden, feestdagen of gewoon een bezoekje aan het strand. Als de gasten maar genieten”.

Gastvrouw Yvonne heeft ook nog wel ideeën en ambities voor de langere termijn. Momenteel volgt ze ook een deeltijdstudie, integrale veiligheidskunde. “Eerst maar afstuderen, daarna zou ik ook nog weleens in het buitenland aan de slag willen. Op Ibiza, Mallorca of misschien Curaçao. Mijn vriend zit tenslotte bij de Marine en die hebben een basis in Willemstad”. In Castricum aan Zee kijkt ze uit naar de aanpassingen die het komend jaar in het strandgebied plaats gaan vinden: “Dat maakt een bezoek aan Deining nóg aantrekkelijker, vooral in de wintermaanden. Verder biedt het nieuwe kansen, wellicht het organiseren van een leuke markt aan het strand”. Wil je zelf Yvonne spreken? Kom dan gezellig langs bij Deining!

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...
uitwaaien aan zee stoppen bij Deining

Posted in Blog, on 8 januari 2019, by , 0 Comments

Aan het strand waait het gemiddeld 9 van de 10 dagen. Meestal niet heel hard, maar altijd meer dan in het binnenland. Dat maakt het strand tot de ideale locatie om even ‘uit te waaien’. Een korte of langere wandeling langs de branding om je hoofd leeg te maken, nieuwe energie op te doen, de hond uit te laten of voor een goed gesprek met degene met wie je samen aan het uitwaaien bent.

Routes voor een strandwandeling

Castricum aan Zee biedt perfecte mogelijkheden om uit te waaien. Goed bereikbaar, volop parkeergelegenheid en afhankelijk van de windrichting kun je kiezen voor een wandeling richting Egmond aan Zee of richting Wijk aan Zee. Afhankelijk van de weersomstandigheden en hoeveel energie je hebt, kun je dan ergens onderweg omkeren en teruglopen om bij Deining te genieten van een hapje of een drankje. Deining is 365 dagen per jaar geopend. ’s Zomers ben je van harte welkom op ons zonnige terras, ’s winters binnen bij de open haard.

Er zijn meerdere routes voor een verfrissende strandwandeling. Zo kun je ook met de trein naar het NS-station van Castricum reizen of de auto (gratis) aan het begin van de Zeeweg parkeren en via een mooie wandeling door het Noord-Hollands Duinreservaat het strand bereiken. Let op: hier heb je wel een dagkaart van duinbeheerder PWN voor nodig. Die kun je eenvoudig kopen in een duinkaartautomaat. Langs Camping Bakkum kom je bij zee via de noordelijke strandafgang en langs het waterwingebied via de zuidelijke strandafgang (Stille Strand). Vervolg je wandeling 1 kilometer langs de branding naar Deining en via Castricum aan Zee terug naar station of auto.

 

wandelen langs het strand ontspanning

 

Vanuit Egmond en Wijk aan Zee

Ben je wel in de stemming voor een langere strandwandeling? Met de wind in je rug? Kijk dan uit welke hoek de wind waait en neem de bus van Connexxion! Vanuit NS-station Alkmaar kun je in een kwartier met lijn 165 naar Egmond aan Zee (zeven kilometer ten noorden van Deining) en vanuit NS-station Beverwijk in 10 minuten met lijn 78 naar Wijk aan Zee (zeven kilometer ten zuiden van Deining).

Tip: ga een dagje uitwaaien waarbij je (afhankelijk van de windrichting) start in Egmond aan Zee, 14 kilometer wandelt naar Wijk aan Zee en precies halverwege luncht bij Deining in Castricum aan Zee.

Deze routes worden ook veel gebruikt door sporters. Hardlopers maken snelle meters langs het strand en mountainbikers trotseren de elementen om daarna hun sportieve inspanning af te sluiten met koffie en wat lekkers bij Deining. Tijdens het tweede weekend in januari gaat het traditioneel niet alleen om de recreanten, maar ook om de wedstrijdsporters. Op zaterdag wordt dan Egmond-Pier-Egmond gereden en op zondag de Egmond Halve Marathon gelopen. Vanaf het terras bij Deining heb je perfect zicht op beide sportevenementen!

 

 

Warm de Egmond Halve Marathon bekijken bij Deining

 

Uitwaaien op de vergaderlocatie

Het strand is ook de perfecte plek voor zakelijke bijeenkomsten. Door het vergaderen te combineren met het uitwaaien kunnen deelnemers optimaal loskomen van dagelijkse beslommeringen, nieuwe energie opdoen, een stip op de horizon plaatsen en als team naar elkaar toegroeien. Onderbreek de vergadering elke anderhalf uur om even de frisse zeelucht op te snuiven en je zult versteld staan van het resultaat dat wordt bereikt.

Deining is als vergaderlocatie helemaal ingericht op het ontvangen en faciliteren van kleine en grote zakelijke bijeenkomsten. Ons team zorgt voor de ontvangst, vergaderzalen die helemaal naar wens zijn ingericht, de audiovisuele begeleiding, een heerlijke lunch en een gezellige borrel na afloop. Volg de link om alle vergadermogelijkheden te bekijken. De wind zorgt ervoor dat de deelnemers kunnen uitwaaien aan het strand. Daarmee is een succesvolle vergadering op locatie gegarandeerd!

 

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...
deining jaarrond open 365 dagen per jaar

Posted in Blog, on 5 oktober 2018, by , 0 Comments

Als je tot 2013 in de wintermaanden naar Castricum aan Zee ging, kwam je uit op een verlaten strand. Alleen een aantal betonnen palen lieten de herinneringen terugkomen aan de mooie zomerdagen dat je op het terras kon genieten van een hapje en een drankje terwijl de zon in de verte begon aan de afdaling naar de horizon. De kille eenzaamheid van toen bestaat niet meer. Sinds een aantal jaren is Deining jaarrond geopend en staan wij 365 dagen klaar om je warm en gastvrij te ontvangen.

 

Opbouwen en afbreken van strandpaviljoens

In het verleden werden de strandpaviljoens in Castricum aan Zee altijd opgebouwd in de periode eind maart, begin april. Een flinke klus die veel tijd en energie kostte. Bovendien moesten vrachtwagens, shovels en andere voertuigen af en aan rijden om alle materialen te bezorgen. Dat zorgde destijds voor veel verkeer op het strand. Tegen het eind van september werd dan een begin gemaakt met het afbreken en vonden alle werkzaamheden opnieuw plaats, maar dan in omgekeerde volgorde. Het spreekt voor zich dat de bouwkundige staat van de paviljoens daar flink onder te lijden had.

Voor gasten was het in de jaren vervelend dat zij niet welkom waren als er mooie dagen waren in het vroege voorjaar of late najaar. Terras en keuken waren dan nog niet, of niet meer, beschikbaar en er werd vooral hard gewerkt om de klus op tijd geklaard te krijgen. In de wintermaanden was er helemaal niets te beleven op het strand en konden wandelaars nergens terecht voor warme chocomel of een stevige lunch.

altijd iets te doen strand castricum deining

Jaarrond gastvrijheid bij Deining

Vanaf 2010 heeft de gemeenteraad van Castricum een aantal besluiten genomen, op basis waarvan het mogelijk werd om de strandpaviljoens het hele jaar door te laten staan. Niet meer steeds opbouwen en afbreken, maar jaarrond gastvrijheid bij Deining! Of je nu wilt uitwaaien in de herfst, sporten in de winter of genieten van de eerste zonnestralen in het voorjaar: je bent van harte welkom in ons restaurant om je bezoek aan het strand af te sluiten naast de open haard. Op mooie dagen is ons terras vanzelfsprekend ook geopend!

De jaarrondopening biedt een groot aantal mogelijkheden. Je kunt nu ook van 1 oktober tot 15 maart op het strand trouwen. Of een ander feest vieren. Bedrijven zijn 365 dagen per jaar van harte welkom bij Deining als zij op zoek zijn naar een inspirerende vergaderlocatie. En Castricum aan Zee leent zich, mede vanwege de goede bereikbaarheid en het grote parkeerterrein, uitstekend voor het organiseren van een gezellige Kerstborrel of Nieuwjaarsreceptie. Bel Tamar op 06 – 53 98 65 83 of stuur haar een mail via sales@deining.nl voor meer informatie! Je kunt ook de link volgen om gratis en vrijblijvend onze nieuwe brochure aan te vragen.

 

kerst vieren familie vrienden bij deining castricum

 

Kerstmis en Pasen aan het strand

Wat is er sfeervoller dan feestdagen aan zee? Terwijl de wind ruist en de golven het strand oprollen, geniet jij van de Kerstbrunch, Kerstlunch of Kerstdiner. De open haard zorgt voor warmte en gezelligheid, onze koks leveren een topprestatie, wij hebben de beste wijnen geselecteerd en tot de schemering invalt kun je kijken tot aan de horizon. De ideale ambiance om met vrienden en familie samen te zijn. Het is wel verstandig om tijdig te reserveren voor Kerstmis!

Ook het vieren van Pasen aan het strand is een bijzondere belevenis. Op beide dagen is de Paasbrunch letterlijk en figuurlijk in trek bij onze gasten. Houd ons menu in de gaten of meld je aan voor de Deining nieuwsbrief voor alle informatie!

Bezoek Deining ook buiten de feestdagen om. Relax en geniet in Castricum aan Zee, bijvoorbeeld in combinatie met hardlopen of mountainbiken op het strand of als je naar evenementen gaat zoals de Deining D-Day, de Nieuwjaarsduik of de Egmond Halve Marathon. Wij staan 365 dagen per jaar voor je klaar!

 

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...
Rustig kleinschalig ongestoord vergaderen prive vergader lodge

Posted in Blog, on 16 augustus 2018, by , 0 Comments

Veel directeuren, managers en medewerkers kennen ze wel: van die vergaderingen waar geen eind aan lijkt te komen. Zakelijke bijeenkomsten in een kantoor op een industrieterrein, soms zelfs in een vergaderruimte zonder ramen. Geen parkeerplek, geen uitzicht, geen frisse lucht, geen lekkere koffie en geen inspiratie. Kan dat nu niet anders?

Vaak zijn vergaderruimten geschikt voor korte werkbesprekingen. Snel even met een klant, leverancier of een aantal collega’s door de agenda heen en dan weer terug naar de werkplek. Business as usual dus. Maar wat als de vergadering de hele dag duurt? Als er een stip op de horizon moet worden gezet? En het de bedoeling is dat de deelnemers aan de bijeenkomst buiten hun dagelijkse routine gaan denken? Dan wordt het tijd voor een inspirerende vergaderlocatie met een wat minder alledaagse agenda!

 

Event als inspiratie voor heisessie, teamuitje of bedrijfsborrel

Precies om die reden wordt op woensdag 19 september aanstaande Business at the Beach georganiseerd. Een event met boeiende sprekers, een groot aantal tips en demonstraties om zakelijke bijeenkomsten succesvol te laten verlopen en volop gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers. Inclusief een doorlopende proeverij en gezellige livemuziek. Bedoeld voor iedereen die in het bedrijfsleven of bij de (semi-) overheid periodiek of eenmalig een heisessie, brainstorm, training, presentatie of teamuitje moet organiseren en op zoek is naar goede ideeën en een geschikte vergaderlocatie.

Ook inspirerend voor degenen die binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor het plannen van de kerstborrel, de nieuwjaarsbijeenkomst of de receptie voor iemand die afscheid neemt. Tijdens Business at the Beach leer je hoe een Barista de lekkerste koffie maakt, hoe je het beste cocktails kunt shaken, lekker ijs kunt bereiden en oesters proeven. We nemen je mee naar het Casino Royal en laten je zien welke ontspannende activiteiten er allemaal mogelijk zijn op het strand. Tussendoor geniet je van de mooiste wijnen en zorgen onze koks en de bediening ervoor dat het je aan niets ontbreekt!

 

Business at the Beach Event 19 september 2018 Deining Castricum aan Zee

 

Bijeenkomst in een ongedwongen vergaderlocatie aan zee

Aan alles is gedacht: sprekers met een goed verhaal, waaronder Mark Tigchelaar, Lyanne Vos en Shanna Proost, geven je stof tot nadenken en laten zien hoe je bijvoorbeeld grote groepen deelnemers kunt boeien in de Ibizazaal en kleine groepen in een vergaderruimte als de Beachlodge. De muzikale entertainment wordt verzorgd door Lovesound en de prachtige zangeressen Jamie & Rosanne. Castricum aan Zee is uitstekend, filevrij bereikbaar met de auto en er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Wij hebben alvast een gratis parkeerplaats voor je gereserveerd. Kom je liever met de trein? Laat het ons weten via het aanmeldformulier, dan zorgen wij voor vervoer van het station naar het strand en vice versa.

Laat je inspireren voor een vergaderlocatie aan zee, weg van de snelweg en van het bedrijventerrein. Tijdens Business at the Beach valt alles samen: de mogelijkheden die het strand te bieden heeft voor zakelijke bijeenkomsten, de bedrijfsborrel of receptie met de kans om te netwerken met andere ondernemers en ideeën op te doen voor de vergadering of het event dat je van plan bent om binnenkort zelf te organiseren. Verder zoeken of urenlang Googelen hoeft niet meer als je 19 september vanaf 15:30 uur vrijhoudt in je agenda.

 

zee strand inspiratie vergaderen

 

Business at the Beach is gratis

Deelname aan het Event is helemaal gratis. Het is onze bedoeling om je kennis te laten maken met het unieke karakter van het strand als inspirerende vergaderlocatie. Met de gastvrijheid van Castricum aan Zee en de geweldige faciliteiten die indoor (vergaderruimte, restaurant, voorzieningen) en outdoor aanwezig zijn. Alle inspiratie, ideeën, netwerken, hapjes en drankjes zijn daarom voor onze rekening en van onze partners. Dat doen wij met heel veel plezier. Deelnemers hoeven zich alleen gratis aan te melden. Dat kun je doen via het aanmeldformulier. Graag tot ziens tijdens Business at the Beach!

 

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...
voorzieningen Deining toilet snacks douches ligbedden windschermen

Posted in Blog, on 29 juni 2018, by , 0 Comments

Tot een aantal decennia geleden was een dagje naar het strand een dagje zonder comfort en voorzieningen. Er zat voor bezoekers weinig anders op dan een koelbox en een eigen parasol mee te nemen. In plaats van naar het toilet had je geen andere keus dan de zee in te lopen. Douches waren er niet en je kon vanaf het strand ook niet iemand bellen. Als je geld bij je had, kon je dat alleen uitgeven aan een ijsje of een opblaasbal.

 

De tijden zijn veranderd: een bezoek aan Castricum aan Zee kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Bij het gezellige strandpaviljoen Deining zijn alle voorzieningen aanwezig om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Niet iedereen weet dat, dus zetten wij graag alle mogelijkheden, service en faciliteiten op een rij. 

 

Toiletten, douches en baby’s Castricum aan Zee

Strandbezoekers die een aantal uren van huis zijn, moeten natuurlijk een keer een sanitaire stop maken. Zij kunnen daarvoor bij Deining terecht. Wij bieden toiletten voor dames, heren en mensen met een beperking. Een bezoek aan het toilet is gratis voor gasten die ook van ons restaurant gebruik maken en kost 50 cent voor mensen die dat niet doen.

Als je tijdens of na een lange stranddag zand en zout van je af wilt spoelen, kun je daarvoor gebruik maken van onze douches. Het tarief bedraag 1 Euro. Toiletten en douches worden met grote regelmaat schoongemaakt. Tijdens warme stranddagen zelfs aan de lopende band. De sanitaire voorzieningen bij Deining zijn ook ideaal om baby’s te verschonen. Dan kun je gelijk de luier in onze vuilbak achterlaten.

Deining voorzieningen douches invaliden toilet

 

Webcam en gratis WiFi aan het strand

Natuurlijk kom je naar het strand om te relaxen. Zon, zee en chillen. Dan is het wel handig als je online kunt zijn. Om even te appen of op je strandbed een film te kijken. Misschien wil je toch nog even werken vanuit je eigen ‘strandkantoor’. Of een uurtje besteden aan opdrachten die je vanuit school hebt meegekregen.

Bij Deining kan het allemaal! Kom naar ons toe en log in op ons WiFi-netwerk. Helemaal gratis! Met voldoende capaciteit voor grote aantallen bezoekers, ook op de topdagen in de zomer. Altijd online op het strand en ondertussen lekker eten, drinken en ontspannen. Wil je voor vertrek nog even checken wat voor weer het is in Castricum aan Zee? Kijk dan mee via onze webcam. Live in the sunshine!

 

Deining gratis wifi werken op strand Castricum

 

Strandbezoek door mensen met een beperking

De route naar Deining is helemaal verhard. De houten vlonders van vroeger hebben plaatsgemaakt voor een vlakke en goed toegankelijke strandboulevard, die dagelijks wordt vrijgemaakt van zand. Zo kunnen ook mensen met kinderwagen, bolderwagen, rollator of beperking probleemloos vanaf het strandplateau ons strandpaviljoen bereiken.

Naast de trap vind je een scheve oprit naar onze ingang. Via deze route bereik je ook gemakkelijk het invalidentoilet. Voor gasten met een beperking heeft Deining een speciale strandrolstoel beschikbaar, zodat ook zij tot aan de golven kunnen komen en een heerlijke stranddag kunnen beleven. Neem contact met ons voor meer informatie!

 

afspuiten mountainbike

 

Strandkiosk, kinderspeelplaats en mountainbikes

Tijdens de zomermaanden gaan bij Deining altijd de luiken van de kiosk open. Goed om te weten als je op het strand ligt en trek krijgt in een verfrissend drankje of een hartige snack. Ook het afhaalpunt voor een ruime keus aan ijs. De strandkiosk bevindt zich aan de noordzijde van Deining en is toegankelijk via een gescheiden opgang.

Voor onze jongste gasten is het strand natuurlijk een groot feest: zij vermaken zich op de kinderspeelplaats met natuurlijke buitendouche en het strandhuisje voor kinderen. En ben je sportief bezig geweest? Kom dan na je fietstocht over het strand naar ons toe om op te frissen, wat te eten & drinken en je mountainbike af te spoelen.

 

 

Verhuur van strandbedjes en zonneschermen

Zelf sjouwen is echt niet nodig. Als je naar het strand komt zorgen wij voor de strandbedjes en zonneschermen. Lekker comfortabel liggen, helemaal uit de wind. Wandel de strandafgang af, sla rechtsaf en je loopt recht op ons af (tweede paviljoen). Als je voorzieningen zoekt in Castricum aan Zee, kun je gerust aan Deining denken!

Deining ligbedden strandbedjes zonneschermen windschermen

Live in the sunshine. Tot ziens bij Deining!

Lees verder...