0251 - 67 41 01

Het laatste nieuws

romantisch trouwen aan zee

Posted in Blog, on 31 maart 2018, by , 0 Comments

De mooiste dag van je leven. Na het aanzoek, misschien een mooie ring en maanden van voorbereiding is het eindelijk zover: jullie geven elkaar het ja-woord. Familie en vrienden zijn bijeen gekomen voor deze ene, speciale dag. Waar is het mooier dan te trouwen aan zee?

Een bruiloft met je voeten in het zand van het Castricumse strand

De zon schijnt, de zee is blauw en het zand lijkt wel van goud. Er staat een lichte bries en de golven kabbelen onophoudelijk op het strand. Het trouwprieel en de stoelen staan klaar. Tijd om jullie gasten te ontvangen! Zij rijden gemakkelijk en filevrij naar Castricum aan Zee. De grote parkeerplaats biedt ruimte voor 1.700 auto’s en de ontvangst bij Deining is hartelijk en gastvrij.

Prachtige bloemen maken de aankleding extra bijzonder. De fotograaf is al aan de bruidsreportage begonnen. Ook de ambtenaar van de burgerlijke stand is gearriveerd. De bruidstaart staat gereed of – als het wat later op de dag is – de glazen voor de champagne. Laat de trouwauto met het bruidspaar nu maar komen. Alle ogen zijn op jullie gericht. De bruiloft met je voeten in het zand kan beginnen. Trouwen op het Castricumse strand!

 

relaxed bruids foto reportage op strand

Fotografie: Cute-Design

Trouwen met een decor van zee, strand en duinen

De ceremonie is er een om nooit te vergeten. Dat kan ook niet anders met een decor van zee, strand en duinen. Met de frisse lucht en het geluid van golven en meeuwen. En natuurlijk met jullie als het stralende middelpunt. De trouwringen blinken in de zon, met de schelpen op de achtergrond. Elke foto die de fotograaf schiet, is raak! Op deze manier trouwen, is als een droom die echt uitkomt.

Terwijl de jongste gasten zich nog vermaken in het zand, verplaatst de rest van het gezelschap zich naar het terras. Jullie worden uitgebreid gefeliciteerd. De drankjes en hapjes worden geserveerd en er wordt getoost. Het is de ideale bruiloft. Het enige dat wij niet in de hand hebben, zijn de weergoden. Maar wees gerust: uit de statistieken blijkt dat in Castricum aan Zee minder neerslag valt dan gemiddeld in Nederland, terwijl de zon juist meer uren schijnt.

 

diner feest bruiloft deining castricum

Fotografie: Jorik Algra

Het diner, bruidsfeest en de huwelijksnacht in de Beach Lodge

Na de receptie en de borrel is het tijd voor het diner. Als jullie gaan trouwen aan zee zijn er volop aantrekkelijke mogelijkheden voor een lopend buffet, barbecue of meergangen diner. Je wilt toch dat het op jouw bruiloft gezellig is, op-en-top verzorgd en dat er geen enkele gast met honger naar huis gaat? Bij Deining ben je ervan verzekerd dat alles tot in de puntjes is geregeld!

’s Avonds barst jullie bruidsfeest los. Strand, zee en de muziek inspireren de gasten en de voetjes kunnen van de vloer. Het team van Deining zorgt ervoor dat iedereen zich vermaakt en dat niemand dorst heeft. Als de laatste gasten ten slotte in de kleine uurtjes het bruidsfeest verlaten en de rust aan het strand is teruggekeerd, volgt de overnachting in onze romantische Beach Lodge. Met het geluid van de golven op de achtergrond, zijn jullie samen met de maan en de sterren. Hoe mooi is dat?

 

beach lodge bruidssuite strand castricum

Fotografie: Jorik Algra

Deining uitgeroepen tot beste trouwlocatie

Veel andere bruidsparen gingen jullie al voor. Niet voor niets wordt Deining hooggewaardeerd als trouwlocatie. Zo hebben wij recent de publieksprijs gewonnen bij de Love Awards en zijn wij uitgeroepen tot beste trouwlocatie in Noord-Holland. Daar is ons team hartstikke trots op. Het is een aanmoediging om alles uit de kast te halen voor jullie mooiste dag van je leven. Jullie feest is ons feest!

gratis aanvragen trouwbrochure deining

Overtuig jezelf: proef alvast de sfeer op onze website. Of nog beter: vraag online vrijblijvend de gratis Trouwbrochure aan! Ook organiseren wij regelmatig trouwbeurzen aan het strand, zoals het Wedding Beach Event (houd onze agenda in de gaten voor actuele data). Natuurlijk staan wij jullie met alle plezier telefonisch te woord als je vragen hebt over romantisch trouwen aan zee. Bel dan met onze Event Manager Tamar op 06 53 98 65 83. Graag tot ziens op de trouwlocatie van Deining in Castricum aan Zee!

Lees verder...
speciaal bier bij Deining

Posted in Blog, on 14 februari 2018, by , 0 Comments

Wat is er lekkerder dan op een mooie dag een biertje te drinken aan het strand? Bij Deining tappen wij voor onze gasten graag een grote keuze aan gangbare en speciale bieren. Omdat het voorjaar lonkt deze maand extra aandacht voor de geschiedenis en de samenstelling van bier en voor ons bijzondere eigen merk.

De geschiedenis van bier

Voor zover bekend is bier een van de oudste dranken uit de geschiedenis. Het eerste bier werd al zo’n 6.500 jaar geleden gebrouwen, naar men vermoedt door spontane gisting waarbij gemalen granen met water werd gemengd. Vele eeuwen geleden werd overal in Europa bier gedronken, maar de Romeinen introduceerden het drinken van wijn.

Lange tijd heerste de opvatting dat wijn beschaafder zou zijn dan bier. In de middeleeuwen was bier voor het gewone volk de traditionele drank. Veiliger dan vervuild water en voedzaam. Bier bevatte in de middeleeuwen minder alcohol dan nu. Gemiddeld dronk men er in Nederland bijna een liter per dag van. Het brouwen in kloosters en abdijen deed zijn intrede.

Tijdens de industriële revolutie werd productieproces steeds meer geprofessionaliseerd. Er ontstonden commerciële bierbrouwerijen en de schaalgrootte nam toe. Een belangrijke ontwikkeling was de steeds betere koeling. Samen met een moderner opslagproces leidde dit in 1839 in de Tsjechische stad Pilsen tot de uitvinding van het pilsener.

biertje op strand

De samenstelling van bier

Bier is een relatief licht alcoholische en koolzuurhoudende drank. Het wordt gebrouwen uit water, mout en hop waarbij het mout van gerst wordt gegist. De hop wordt toegevoegd voor de smaak en houdbaarheid. Gisting kan plaatsvinden bij lage temperaturen (6 tot 12 graden, ondergisting) of hoge temperaturen (15 tot 20 graden, bovengisting).

Afhankelijk van de bestandsdelen en de wijze van gisting kunnen bieren worden ingedeeld in verschillende categorieën. Vaak speelt de brouwcultuur van het land of de streek daarbij een rol. Zo worden bijvoorbeeld tarwebier, bruine ale, blonde ale en stout (zoals Guiness) onderscheiden. Bekend zijn ook de soortnamen Trappistenbier en Abdijbier.

Bekende merken en kleine brouwerijen

Door de schaalvergroting hebben bekende merken als Heineken wereldwijd een sterke positie opgebouwd. Toch is de Nederlandse brouwerij niet de grootste producent; dat is Anheuser-Busch InBev, met hoofdkantoor in Leuven (België) en bekend van onder meer Stella Artois, Budweiser, Corona, Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.

In de tweede helft van de afgelopen eeuw wisten de grote brouwerijen hun volume en marktaandeel aanzienlijk te vergroten, vaak ten koste van de kleine brouwerijen die ophielden te bestaan of werden overgenomen. Die ontwikkeling is de laatste jaren gekeerd. Consumenten drinken tegenwoordig steeds vaker speciaal bier, waaronder de Skuumkoppe van de bierbrouwerij op Texel, die snel aan populariteit wint en ook bij Deining op de kaart staat.

Daarnaast hebben wij het Italiaanse Peroni bier van de tap. Een heerlijke, blonde pils en met een alcoholpercentage van 4,7 procent de bestverkopende pils in Italië.

Speciaal bier van Deining

Recent heeft Deining zijn eigen speciaal bier geïntroduceerd. Dit ‘Light Spicy Bier’ wordt gebrouwen bij Berging in Purmerend, een ambachtelijke brouwerij. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en mogelijkheden. Brouwers met liefde en passie voor hun vak, gericht op kwaliteit en duurzaamheid.

beer burger

Het Deining bier is helemaal afgestemd op het goede leven aan het strand. Met een alcoholpercentage van 5,5 procent en fruitige tonen. Speciaal gebrouwen om uitstekend te smaken bij de dagspecials van Deining, zoals de Kip van de Grill op donderdag en de Beer & Burger op vrijdag. Geschonken vanuit flesjes van 33 cl, die ook geschikt zijn om thuis te drinken.

Vooralsnog is de smaak Saison beschikbaar. Binnenkort komt daar de smaak Triple bij en volgend seizoen volgt een echte zomertopper. Relax gezellig op het terras van Deining en vraag onze medewerkers naar het speciaal bier. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!

Bekijk hier onze bierkaart.

 

Lees verder...
Deining NK Strandrace

Posted in Blog, on 9 januari 2018, by , 0 Comments

Het strand is voor veel mensen de ideale plaats om te sporten. Hardlopen, op de mountain bike of watersport: aan zee kan het allemaal. De rust, de ruimte en de strijd tegen de elementen trekken sporters aan uit het hele land. Zij komen graag naar Castricum aan Zee, vanwege de ruime parkeergelegenheid, het brede strand en de combinatie met de prachtige duinen. Maar ook vanwege de gezelligheid, de voorzieningen en alle evenementen bij het sportiefste strandpaviljoen van allemaal, Deining.

Hardlopen en fietsen op het strand

Eén ding is zeker: als je rent of fietst op het strand heb je geen last van auto’s. Running of biking aan zee geeft je ruimte en uitdagingen. Je bent afhankelijk van de windrichting, eb en vloed. Komt het water op? Dan wordt het strand steeds smaller en moet je hard werken in het zachte zand. Trekt het water zicht terug? Dan kun je tempo maken op een breed strand met harde ondergrond.

NK Strandrace D-Day 2018

Watersport aan het strand

De laatste jaren zijn surfen, kitesurfen, suppen, powerkiten en deltavliegen steeds populairder om te beoefenen aan het strand. Vooral in Castricum, waar je ook lessen kunt volgen bij de beste instructeurs. Vroeger kwamen watersporters alleen in de zomermaanden naar zee; de laatste jaren kun je als toeschouwer 12 maanden lang genieten van hun sportieve avonturen en spectaculaire sprongen. Juist buiten het seizoen zijn de omstandigheden uitdagend!

Gelukkig voor hen en de toeschouwers is strandpaviljoen Deining jaarrond geopend. De veiligheid is daardoor toegenomen en de sporters maken graag gebruik van de schone douches en warme soep. Vooral in de wintermaanden worden er door Deining en anderen aantrekkelijke sportieve evenementen georganiseerd.

Egmond-Pier-Egmond

Een mountainbike strandrace voor stoere mannen en vrouwen. De dag voorafgaand aan de Halve Marathon – in 2018 op zaterdag 13 januari – vindt traditioneel Egmond-Pier-Egmond plaats. Deelnemende mountainbikers trotseren de omstandigheden op het strand en rijden van Egmond naar de noordpier in Velsen-Noord en weer terug.

Vanaf het terras van Deining hebben fans en familie een prachtig zicht op het kleurrijke lint van de renners. De mountainbikers passeren Deining op zowel de heenweg als de terugweg. Om 9.00 uur klinkt hier het startschot op de boulevard in Egmond aan Zee. Rond koffietijd – circa 9.15 uur – worden de renners verwacht voor hun eerste passage in Castricum aan Zee. Meer informatie over Egmond-Pier-Egmond vind je hier!

Egmond Halve Marathon

De kust van Noord-Holland staat de 2e zondag van januari altijd in het teken van de Egmond Halve Marathon. Duizenden hardlopers, waaronder toppers uit de hele wereld, leggen een parcours van 21,1 km af dat begint en eindigt op de boulevard van Egmond. Na circa 8 km in zuidelijke richting over het strand bereiken zij bij Deining de opgang van Castricum aan Zee, waarna de renners hun route vervolgen door het duingebied.

Dit jaar zijn er circa 13.500 deelnemers die aan de strijd tegen de elementen beginnen.

Het kan de tweede zondag van januari prachtig winterweer zijn, maar tijdens voorgaande edities moesten de lopers ook vaak harde wind, sneeuw en zelfs ijsschotsen trotseren. Het zijn juist ook de omstandigheden die de Egmond Halve Marathon tot een boeiend schouwspel voor toeschouwers maken. Bij Deining zitten die toeschouwers hoog, droog en warm. Met heerlijke koffie, een gevarieerde keuze aan lunchgerechten en perfect zicht op de onophoudelijke stroom van aankomende lopers. Meer informatie over Egmond Halve Marathon vind je hier!

Egmond Halve Marathon 2018

Dutch Coast Ultra Run 2018

Evenals vorig jaar sponsort Deining ook dit jaar de Dutch Coast Ultra Run. In de nacht van 26 op 27 januari 2018 zal alweer de 8e editie worden gehouden. De Dutch Coast Ultra Run is Nederlands’ zwaarste no-nonsense strandloop in de nacht, midden in de winter, van Noord naar Zuid met de meeste kans op tegenwind.

De start vindt op vrijdag 26 januari 2018 om 22.00 uur plaats in Den Helder. Na 50 km kunnen de deelnemers even op adem komen en opwarmen bij Deining. De finish is na 100 km bij Pierewaai in IJmuiden en sluit op zaterdag 27 januari 2018 om 12.00 uur. Meer informatie is te lezen op de website van de Dutch Coast Ultra Run.

Egmond Wandel Marathon 2018

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari 2018 vindt de 15e editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma plaats. Er zijn 2 routes van 21,1 km en 2 routes van 10,5 km. Op zowel de zaterdag als de zondag kun je kiezen of je de Noord- of de Zuidroute gaat lopen. Alleen de Zuidroute van 21,1 km leidt je langs Deining.

Meer informatie over de Egmond Wandel Marathon 2018 vind je hier!

TC 9 (Finale) Strandrace Castricum-Camperduin-Castricum

Een strandrace voor stoere mannen & vrouwen. Meer informatie over de strandrace vind je hier.

100 procent strandrace NK D-Day

NK Strandrace D-Day by Deining

Op zondag 4 maart 2018 vindt de 7e editie plaats van de Deining NK D-Day Strandrace. Doe mee en steun met jouw deelname de Stichting Terre. Deze stichting komt op voor kinderen met het RETT-syndroom, een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel (met name in de hersenstam).

Wil je meedoen aan deze te gekke strandrace? Schrijf je dan hier in!

 

 

Lees verder...
kerst vieren strand deining

Posted in Blog, on 29 november 2017, by , 0 Comments

De gezelligste dagen van het jaar, daar zijn velen het over eens. Kerstmis biedt eindelijk weer eens tijd voor familie en goede vrienden. Relaxed het jaar afsluiten met lekker eten en goede wijn. Even niet werken maar genieten bij de kerstboom. Het is bijna weer zover!

De aanloop naar Kerstmis

Vanaf eind november komen we in de stemming. Het wordt steeds vroeger donker en de verlichting gaat er feestelijker uitzien. Winkels beginnen met kerstversiering en op de radio horen we kerstliedjes voorbijkomen die we, onbewust, een jaar gemist hebben: “Last Christmas” van Wham, “Do They Know It’s Christmas Time” van Band Aid en natuurlijk “All I Want For Christmas Is You” van Mariah Carey.

Lees verder...
honden vanaf oktober toegestaan strand castricum

Posted in Blog, on 2 oktober 2017, by , 0 Comments

Honden kijken altijd reikhalzend uit naar de start van oktober. Dan mogen ze namelijk weer op het strand. Niet alleen vóór 10.00 uur of ná 19.00 uur, zoals in het hoogseizoen, maar gewoon de hele dag rondrennen, spelen en pootjebaden. Samen met andere honden lol maken, terwijl hun baasjes een oogje in het zeil houden.

De hond uitlaten in Castricum aan Zee

Het strand van Castricum aan Zee is breed en schoon. Loslopen is een feest voor honden. Als zij vaker aan het strand zijn geweest, herkennen ze de bestemming direct zodra hun baasje de auto heeft neergezet op het grote parkeerterrein en de deur opendoet. Honden hebben een 10.000 keer beter reukvermogen dan mensen, dus daar is ook niet veel voor nodig. De hond uitlaten in Castricum aan Zee begint daarom al met veel enthousiasme op de strandafgang.

Lees verder...
Heidag aan Zee

Posted in Blog, on 15 september 2017, by , 0 Comments

Wat geeft meer inspiratie: bijeenkomen in een vergaderruimte op een bedrijventerrein of relaxed vergaderen aan zee? Als het niet gaat om regulier werkoverleg, maar om een vergadering die georganiseerd is om op lange termijn of buiten-de-box te denken biedt het strand alles dat nodig is voor creativiteit en teambuilding.

Het begint al wanneer je aankomt. Oneindige vergezichten en het ruisen van de golven helpen om ontspannen aan de vergadering te beginnen. De frisse lucht staat garant voor verfrissende denkbeelden tijdens de brainstorm of ‘heidag aan zee’. Geen stropdas of stress, maar laid back vergaderen tussen helm, schelpen, eb en vloed!

In korte broek op slippers vergaderen

 

Vergaderen aan het strand

De beste plannen komen tot stand als de sfeer relaxed is. Wanneer ideeën net zo makkelijk aan komen rollen als de golven van de zee. Als je een stip op de horizon kunt zetten, omdat je die horizon ook werkelijk kunt zien. Waar het geluid van de meeuwen niet vervelend is, maar juist inspirerend. Dát zijn de ingrediënten voor vergaderen aan het strand!

Castricum aan Zee neemt daarbij een bijzondere positie in tussen de badplaatsen langs de Nederlandse kust. Vanwege de ongerepte natuur en de perfecte balans tussen de stille duinen en – afhankelijk van het seizoen – gezellige drukte. En dankzij de gunstige ligging kun je vanuit Utrecht, Den Haag, Noord-Holland en Friesland zonder files het grote parkeerterrein aan zee bereiken. Kom je met de trein? Neem dan de intercity vanuit Amsterdam. Die stopt vier keer per uur op station Castricum.

 

De ideale vergaderlocatie voor een ‘heidag aan zee’

Iedereen in het bedrijfsleven kent de uitdrukking ‘vergaderen op de hei’. Maar waarom zou je niet kiezen voor een ‘heidag aan zee’? Daar waar ‘relaxed’ leidt tot resultaat. Waar de wapperende vlaggen en de zilte zeelucht bijdragen aan de productiviteit. De ideale vergaderlocatie voor een teamuitje, afdelingsoverleg, training, brainstorm en presentatie. Een locatie waar medewerkers en klanten nog lang met plezier aan terug zullen denken.

Lees verder...

Posted in Blog, on 16 augustus 2017, by , 0 Comments

Afgelopen zondag 13 augustus kwam de Beach Cleanup Tour 2017 langs Castricum. De 194 vrijwilligers kregen om 10:00 uur eerst koffie bij Deining voordat zij begonnen aan het schoonmaken van het strand richting Wijk aan Zee. Uiteindelijk haalden zij 800 kilo afval op, ruim 4 kilo per vrijwilliger!

Lees verder...
kinderen speel paradijs

Posted in Blog, on 2 augustus 2017, by , 0 Comments

Hoe heerlijk is het voor kinderen om op hun blote voeten te spelen in het zand? Samen met hun broertjes, zusjes en vriendjes plezier maken. Op het strand kunnen ze kuilen graven, schelpen zoeken en met de bal spelen. Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben hun ouders dat ook. Bij Deining maken wij van een dagje Castricum aan Zee helemaal een feestje!

Lees verder...

Posted in Blog, on 3 april 2017, by , 0 Comments

Wat komt daar bij kijken?

Het strandseizoen is weer begonnen. Dit betekent dat onze terrassen weer voller worden en ook de feesten en partijen weer van start gaan. Maar wat komt er eigenlijk bij zo’n nieuw seizoen kijken. Het trainen van nieuw personeel is erg belangrijk voor een seizoenbedrijf als Deining. Daarom zijn wij ook op zoek naar nieuw personeel voor aankomende zomer. Maar ook op dit moment kan je je aanmelden.

Lees verder...

Posted in Blog, on 11 maart 2017, by , 0 Comments

Mijn naam is Klaas Stuifbergen 29 jaar oud en ik woon al vanaf mijn geboorte in Castricum,

Ik werk vanaf mijn 14e in de horeca en ben – zoals velen in de horeca – begonnen in de spoelkeuken als afwasser. Op mijn 15e als barmedewerker en op mijn 16e heb ik gekozen voor de opleiding horeca assistent. Dit was een opleiding met bedienen en koken in een. Hieruit heb ik besloten om door te gaan in de keuken, en ben mij hier zelf verder in gaan ontwikkelen. Het maakt mij echter niet uit als ik even moet invallen bij de bar of zelf even de borden moet weglopen. Het contact dat je hebt met mensen vind ik altijd leuk en een beetje afwisseling is nooit verkeerd.

Lees verder...